- A
- A
- A
Sekrety kuchni molekularnej
Lody o smaku kotleta schabowego, sos pod postacią pianki albo kawior o smaku marchewki. Potrawy kuchni molekularnej nie tylko zaskakują, ale i zachwycają. Niektóre z nich można śmiało wystawiać jako eksponaty w galeriach sztuki. Są i tacy, którzy twierdzą, że kuchnia molekularna to kuchnia rdzennie polska i w dodatku krakowska - dla jej rozwoju podstawowe znaczenie miało bowiem skroplenie azotu, którego dokonali 135 lat temu na Uniwersytecie Jagiellońskim prof. Karol Olszewski i prof. Zygmunt Wróblewski. Gośćmi audycji Przed hejnałem są: Mateusz Trzeciak i Paweł Wątor - profesjonaliści z międzynarodowym doświadczeniem. Od 9 lat propagują kuchnię molekularną, są autorami wielu, niezwykłych projektów molekularnych.Kuchnia molekularna
crop_free
1
/ 10
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:22
Między rozliczeniem a pozorem. Spór o kościelną komisję ds. wykorzystywania seksualnego
-
19:51
Krakowski sąd odmawia wpisu hipoteki na nieruchomości Zbigniewa Ziobry
-
19:20
Koniec utrudnień po kolizji czterech samochodów na Zakopiance
-
18:03
Tajemnice Caravaggia i Artemizji Gentileschi
-
17:39
Komu przeszkadzał model pociągu na placu zabaw? Wandale zniszczyli ulubioną zabawkę dzieci w nowym parku
-
17:38
Najlepsze książki nie tylko na Święta- polecają krakowskie księgarki.
-
16:54
Lodowisko w Wadowicach w nowym miejscu i pierwszy raz pod dachem
-
16:22
Spór o majątek i tragedia w gminie Ropa. Biegli zbadają 92-latka
-
16:10
Autoradykalizacja i „solo terrorysta” w Polsce. Co mówi sprawa 19-latka podejrzanego o plan zamachu?
-
15:45
Choinki z pistacji, dzwonki z włóczki - zajrzyj na kiermasz i kup ozdoby od wyjątkowych artystów
-
15:44
Potrzebna krew! Okres świąteczny to trudny czas dla banków krwi