- A
- A
- A
Sekrety kuchni molekularnej
Lody o smaku kotleta schabowego, sos pod postacią pianki albo kawior o smaku marchewki. Potrawy kuchni molekularnej nie tylko zaskakują, ale i zachwycają. Niektóre z nich można śmiało wystawiać jako eksponaty w galeriach sztuki. Są i tacy, którzy twierdzą, że kuchnia molekularna to kuchnia rdzennie polska i w dodatku krakowska - dla jej rozwoju podstawowe znaczenie miało bowiem skroplenie azotu, którego dokonali 135 lat temu na Uniwersytecie Jagiellońskim prof. Karol Olszewski i prof. Zygmunt Wróblewski. Gośćmi audycji Przed hejnałem są: Mateusz Trzeciak i Paweł Wątor - profesjonaliści z międzynarodowym doświadczeniem. Od 9 lat propagują kuchnię molekularną, są autorami wielu, niezwykłych projektów molekularnych.Kuchnia molekularna
crop_free
1
/ 10
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
01:04
Doktorat z alternatywy. Plug Doctors znów na scenie
-
22:04
Jak to jest być seniorem? Tarnowska młodzież i "symulator starości"
-
20:45
Biologia komórki, chemia supramolekularna, mentalne podróże - znamy laureatów Nagrody Narodowego Centrum Nauki
-
20:26
Anglojęzyczny teatr KITE. Sztuka, która pyta o moralność, współudział i przetrwanie
-
19:57
Pożar miejskiego archiwum. Sąd podtrzymuje wyrok dla głównego rzeczoznawcy
-
18:41
Polskie szachistki mistrzynami Europy!
-
18:26
„Pozytywna energia” w służbie propagandy. Jak Rosja rozgrywa krakowski Rynek
-
18:03
Śmiertelny wypadek w Tatrach w rejonie przełęczy Zawrat
-
17:37
Mecenasi, spektakle autorskie, repertuar dla dzieci - nowe pomysły na Teatr Variete
-
17:08
"Nasz syn Michael" - reportaż Ewy Szkurłat
-
10:45
Kraków Michała Hankusa - odc. I
-
22:00
Dlaczego kościół boi się masonów? Wyjaśniają Witold Sokała i Tomasz P. Terlikowski
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego