- A
- A
- A
Przepisy z dawnych kart książek kucharskich
Polenta z bryndzą, jabłkiem, pstrągiem ojcowskim i pigwą - to przepis z 1914 roku... a może czernina z karpia z przepisu 1866 roku? W końcu książki kucharskie to nie jest wynalazek dzisiejszych czasów, a dawne przepisy inspirują do dziś! Słuchajcie Mai Dutkiewicz teraz, a w sobotę jak zawsze o 11 na naszej antenie - Przystanek Kulinarny Małopolska!Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:24
Teatr Groteska wraca do korzeni i zaprasza na jubileuszowy spektakl
-
10:08
Segment po segmencie: koniec nasuwania estakady na węźle Mistrzejowice
-
09:35
„Nie róbmy afery, ale bądźmy precyzyjni”. Poseł o incydencie w Wyrykach
-
07:47
Ekstraklasa piłkarska - Cracovia zagra z GKS-em w Katowicach. Transmisja.
-
07:46
Zmiana organizacji ruchu na ulicy Okulickiego i Łowińskiego w Nowej Hucie
-
07:11
Radio w tramwaju kontra fake newsy. Czy to działa
-
06:27
Pogoda na weekend w Małopolsce: będzie upalnie!
-
06:06
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 19.09
-
20:43
Taka gmina! Gródek nad Dunajcem buduje nowe atrakcje
-
19:57
Proces mężczyzny z Rabki, podejrzanego o próbę gwałtu na 13-latce, rozpocznie się za kilka tygodni
-
19:26
Wypadek na budowie przy placu Imbramowskim. Na pracownika spadły cegły, jest w ciężkim stanie
-
22:30
Obrzędowy kalendarz Rusinów / Обрядовий календар русинів