- A
- A
- A
Przepisy z dawnych kart książek kucharskich
Polenta z bryndzą, jabłkiem, pstrągiem ojcowskim i pigwą - to przepis z 1914 roku... a może czernina z karpia z przepisu 1866 roku? W końcu książki kucharskie to nie jest wynalazek dzisiejszych czasów, a dawne przepisy inspirują do dziś! Słuchajcie Mai Dutkiewicz teraz, a w sobotę jak zawsze o 11 na naszej antenie - Przystanek Kulinarny Małopolska!Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:35
Gdzie kończy się wolność słowa, a zaczyna cynizm? Etyka dziennikarska w epoce teorii spiskowych
-
18:22
Zamieszanie w DPS w Nowodworzu. Zwolniona dyrektorka wraca z nakazem sądu
-
17:33
Zmiana na stanowisku komendanta policji w Tarnowie
-
17:07
"Eresy-sresy niech zlikwidują". Krakowskie postoje taxi zmienią się w miejsca parkingowe?
-
16:31
Stadion w Trzebini Sierszy wystawiony na sprzedaż. Od dwóch lat jest zamknięty z powodu zapadlisk
-
16:27
7 listopada sąd zdecyduje o zażaleniu w sprawie prezydenta Nowego Sącza i jego zastępcy
-
15:55
"Efekt Sławosza". Polski astronauta spotkał się z młodymi w Krakowie
-
15:48
Zabójstwo w Barcicach: 1,7 promila alkoholu u podejrzanego. Śledczy czekają na dalsze wyniki
-
15:29
Śmiertelny wypadek na torach w Małopolsce
-
15:06
Grzyb, przeciekający dach i pękające ściany. Tak wygląda szkoła w... Krakowie
-
15:00
Będzie zakaz używania fajerwerków w Krakowie, ale... będzie to martwy przepis
-
14:57
Obwodnica zachodnia Nowego Sącza doczeka się remontu. Znamy termin rozpoczęcia robót