- A
- A
- A
Wigilia ma dwóch protagonistów. To karp i śledź
Święta Bożego Narodzenia to wielkie święto slow food. Na stołach królują tradycyjne dania, najczęściej własnoręcznie przyrządzone, przy czym centralne miejsce na stole zajmują ryby: karp i śledź. Dlaczego to właśnie ryby pełnią tak ważną rolę w tym szczególnym dniu i czy zawsze były to akurat te gatunki, mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux (dziennikarka kulinarna, badaczka historii kulinarnej), a Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska) podpowiada, jak je przyrządzić, żeby wydobyć pełnię ich smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:07
Strefa Czystego Transportu w Krakowie: dziś ruszają stacjonarne punkty obsługi mieszkańców
-
22:42
Seria wypadków na małopolskich drogach. Przymrozki sprawiły, że jest ślisko
-
22:01
Krakowianin zamordowany w rosyjskim więzieniu
-
21:05
Brainwashing: jak działa i kto jest na niego podatny?
-
18:45
Lista Niezapomnianych Przebojów Not:1596 14.12.2025
-
18:15
Chciała dorobić do emerytury. Seniorka z Tuchowa straciła 72 tysiące złotych
-
18:01
Czym jest system HIS? Czym się charakteryzuje?
-
17:53
Twoja prywatna POZ w praktyce: jak korzystać z podstawowej opieki bez kolejek
-
17:28
Co kupić na prezent do nowej kuchni?
-
16:36
Marsz Antyfaszystowski w Krakowie. Przeciw nienawiści i hejtowi wobec Ukraińców
-
15:44
Na trasę z Chabówki do Rabki Zaryte wróciły pociągi
-
15:36
Pociąg powraca na trasę Chabówka - Rabka Zaryte
-
15:31
Ozdoby ze słomy, z opłatka czy opakowania po cukierku. Warsztaty w Muzeum Etnograficznym
-
15:15
Zakopianka znów z utrudnieniami. Od poniedziałku zamknięcie w stronę Zakopanego