- A
- A
- A
Mięsne tabu
Tabu pokarmowe to istniejący w różnych społecznościach świadomy zakaz lub niechęć do spożywania pewnych produktów, które są jadalne z punktu widzenia fizjologii trawienia. O tabu związanym z mięsem w polskiej kuchni mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, autorka książek poświęconych historii kultury kulinarnej "Sztukamięs ze szlachtuza" i napisanej wspólnie z prof. Jarosławem Dumanowskim "Kapłony szczeżuje".
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:05
Spór o zniszczony bruk wokół sądeckiego ratusza. Sprawa może skończyć się w sądzie
-
21:04
Dorosłe dzieciństwo na dawnej wsi
-
20:24
Zmiany w tarnowskim magistracie. Prezydent miasta: nie chodzi o to, żeby się kogoś pozbyć
-
19:19
"Księża mają problem z własną seksualnością"
-
19:00
Jazzowy Bazar Audycja z 03.10.2024 r.
-
17:08
Zasadne nie chce włączenia części wsi do nowej gminy Szczawa. "Gazdujcie na swoim"
-
16:31
Siła Fotografii: po raz siódmy Nowohuckie Centrum Kultury zamienia się w wielką galerię sztuki
-
15:42
Hałas jest muzyką. Unsound trwa
-
14:39
Z Krakowa do Nowego Sącza w 60 minut. Trwa modernizacja ważnej linii kolejowej