Co jest najważniejsze w paleniu ziaren kawy, czy roaster uzgadnia z baristą co powinno wyjść z pieca do palenia i jaką kawę zaproponować komuś, kto jeszcze nigdy nie pił kawy - Marcin Makiato Wójciak i Łukasz Stachurski odpowiadali na te i wiele innych pytań, a w tle ...pracował piec i wypalana była kawa.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny parzy kawę doskonałą
W sobotnim Przystanku Kulinarnym gościliśmy w niewielkiej palarni kawy BeMyBean w Krakowie, podglądając proces palenia kawy i jej parzenia. Naszymi przewodnikami po tajnikach przygotowania kawy doskonałej byli Marcin Makiato Wójciak -barista i Łukasz Stachurski -roaster - przedstawiciele dwóch różnych kawowych profesji, które, jak sami przyznali, jedna bez drugiej żyć nie mogą.
Jak pachnie świeżo wypalona kawa ?? Na pewno dla wielu jest to zaskoczenie. Jak ją teraz przygotować, by nie zepsuć, co jest najważniejsze przy parzeniu kawy, czy najlepsza jest sama czy też może z dodatkami- kawowe opowieści snuli Marcin Makiato Wójciak i Łukasz Stachurski

Książkowe propozycje jedzeniowe do dobrej kawy przyniosła Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:13
Kiedy troska rodzica zamienia się w pułapkę?
-
13:23
Prof. Janusz Majcherek: Nawrocki nie musi się liczyć z Jarosławem Kaczyńskim
-
13:10
Przebudowa przejazdu kolejowego na ulicy Kolejowej w Nowym Sączu
-
12:40
Czym są komysze?
-
12:29
Zakopianka z dodatkowymi i szerszymi drogami. Ministerstwo zatwierdziło program inwestycji
-
12:23
Teatr, który dotyka tego, co niewypowiedziane. Premiera monodramu "Bóle fantomowe"
-
11:48
Krynica liczy pieniądze, które w wakacje zostawili w mieście turyści
-
11:22
Damiano David – FUNNY little FEARS (DREAMS)
-
11:01
Są ranni po gwałtownym hamowaniu miejskiego autobusu w Krakowie
-
10:09
Teatr, który dotyka tego, co niewypowiedziane. Premiera monodramu "Bóle fantomowe"
-
07:40
Burza, dron czy rakieta? Co naprawdę wydarzyło się w Wyrykach?