Była też mowa oczywiście o śniadaniach po polsku. Z wykorzystaniem między innymi nowalijek. Smakach intrygujących i zaskakujących. Zapytaliśmy też Jarzynovą jakie polskie śniadanie zaserwowałaby zagranicznym gościom...
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i śniadania świata
W sobotnim Przystanku Kulinarnym zaprosiliśmy do śniadaniowego stołu. Śniadania często nazywane są najważniejszym posiłkiem dnia, bo daje nam energię - niektórym na cały dzień. Je się je na całym świecie, ale to co trafia na śniadaniowy talerz to już inna historia. Jak różne potrafi być podejście do tego co na stole - począwszy od smaku aż po sposób jedzenia opowiadała Dominika Wójciak - Jarzynova, z którą już w ubiegłym tygodniu liznęliśmy nieco śniadaniowego tematu.
Wisienką na śniadaniowym torcie była książka pełna smacznych słów. Wybrała i polecała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:35
Azoty pozbędą się kuli u nogi? Jest propozycja Orlenu
-
06:13
Czwartek w Małopolsce z chmurami i umiarkowanym ciepłem
-
06:12
Aktualności komunikacyjne 16.10.25
-
01:04
Doktorat z alternatywy. Plug Doctors znów na scenie
-
22:04
Jak to jest być seniorem? Tarnowska młodzież i "symulator starości"
-
20:45
Biologia komórki, chemia supramolekularna, mentalne podróże - znamy laureatów Nagrody Narodowego Centrum Nauki
-
20:26
Anglojęzyczny teatr KITE. Sztuka, która pyta o moralność, współudział i przetrwanie
-
19:57
Pożar miejskiego archiwum. Sąd podtrzymuje wyrok dla głównego rzeczoznawcy
-
18:41
Polskie szachistki mistrzynami Europy!
-
18:26
„Pozytywna energia” w służbie propagandy. Jak Rosja rozgrywa krakowski Rynek
-
18:03
Śmiertelny wypadek w Tatrach w rejonie przełęczy Zawrat
-
10:45
Kraków Michała Hankusa - odc. I
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego