Była też mowa oczywiście o śniadaniach po polsku. Z wykorzystaniem między innymi nowalijek. Smakach intrygujących i zaskakujących. Zapytaliśmy też Jarzynovą jakie polskie śniadanie zaserwowałaby zagranicznym gościom...
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i śniadania świata
W sobotnim Przystanku Kulinarnym zaprosiliśmy do śniadaniowego stołu. Śniadania często nazywane są najważniejszym posiłkiem dnia, bo daje nam energię - niektórym na cały dzień. Je się je na całym świecie, ale to co trafia na śniadaniowy talerz to już inna historia. Jak różne potrafi być podejście do tego co na stole - począwszy od smaku aż po sposób jedzenia opowiadała Dominika Wójciak - Jarzynova, z którą już w ubiegłym tygodniu liznęliśmy nieco śniadaniowego tematu.
Wisienką na śniadaniowym torcie była książka pełna smacznych słów. Wybrała i polecała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:49
SOP zneutralizowała drona nad Belwederem. Zatrzymano dwóch obywateli Białorusi
-
19:34
Kaczyński w Krakowie: zmiana traktatów UE zagrożeniem dla suwerenności Polski
-
18:03
Tragiczny wypadek w Tatrach. Turysta spadł ze szlaku
-
17:52
Improwizacja, intuicja i interakcja. Znamy program Sacrum Profanum 2025.
-
17:50
Kiedy w akcję wkracza komornik, a kiedy syndyk?
-
15:47
Samolot wypadł z pasa. Kraków Airport sprowadził sprzęt z Czech, wkrótce kupi własny
-
15:37
Zmiany w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie. Rodzice zaniepokojeni
-
14:34
Minister Kosiniak-Kamysz: w Krakowie powstaną wojska medyczne
-
14:13
Kiedy troska rodzica zamienia się w pułapkę?
-
13:23
Prof. Janusz Majcherek: Nawrocki nie musi się liczyć z Jarosławem Kaczyńskim
-
13:10
Przebudowa przejazdu kolejowego na ulicy Kolejowej w Nowym Sączu
-
12:40
Czym są komysze?