- A
- A
- A
Czy to świąteczny stół, czy kwarantanna?
Jakie będą tegoroczne Święta? Co uda nam się zachować z tradycji, a co może przywrócić? A może to doskonały czas na wspominki, odkurzanie starych przepisów, wyjmowanie zabytkowej porcelany, świętowanie odradzania życia i zwycięstwa nad śmiercią - w jeszcze głębszym wymiarze? Może domowe święcenie potraw uświadamia tym bardziej ich wartość? Z Michałem Hankusem, z Kamienicy Hipolitów Muzeum Krakowa rozmawia Marzena Florkowska.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:24
W Tatrach lód i mróz. Warunki są bardzo trudne
-
10:55
Owad potrafi się przystosować, więc wpada, aby coś przekąsić, ogrzać albo przezimować
-
10:48
Zderzenie trzech samochodów na trasie Brzesko - Bochnia. Są ranni
-
10:05
Dziś mają być wyniki sekcji zwłok ofiar potrójnego zabójstwa z Barcic
-
09:45
Ile lat wytrzyma deska kompozytowa?
-
09:27
Szef tarnowskiej drogówki zatrzymany przez patrol... za prędkość
-
09:20
Analiza prawna rosyjskiej agresji na Ukrainę - zbrodnie wojenne, ludobójstwo i walka o sprawiedliwość
-
08:15
Paweł Śliz (Polska 2050) przeprasza za wulgaryzmy w Sejmie i zapowiada niespodziankę w klubie
-
07:41
Tym razem seniorka była sprytniejsza i nie dała się "wnuczkowi"
-
07:01
50 tysięcy kary za niezaszczepienie dziecka? To klasyczna "wrzutka" pełna półprawd i manipulacji
-
06:35
Azoty pozbędą się kuli u nogi? Jest propozycja Orlenu
-
06:13
Czwartek w Małopolsce z chmurami i umiarkowanym ciepłem
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego