- A
- A
- A
Nie marnujmy żywności
Nasze babcie miały cudowną umiejętność wykorzystywania resztek z gotowania – nic się nie mogło zmarnować. Dziś tak łatwo wyrzucamy… jak tylko coś źle wygląda, jak jest jeden dzień po terminie ważności…no i ma brzydką skórkę lub jest trochę czerstwe. Każdy z nas powinien czerpać pełną łyżką z doświadczenia innych - i w ten sposób może wyrzucać mniej jedzenia. Potrzeba tylko trochę inwencji i odwagi. Obierki z ziemniaka mogą być świetną przekąską, a czerstwa bułka może stać podstawą pysznej zupy. W sobotę Maja Dutkiewicz zapraszam do swojego radiowego stołu. Startuje kolejna edycja Restaurant Week – tym razem z hasłem #SzanujJedzenie. Przystanek Kulinarny jak zwykle w sobotę już od godz. 11.00.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:09
Śmiertelny wypadek w Tatrach. 20-latek zginął po upadku z Kozich Czub
-
17:08
Mgła nad lotniskiem. Część rejsów przekierowana
-
17:04
Policyjna interwencja w Myślenicach i film w sieci. Transparentność czy przekroczenie granicy?
-
17:00
Konflikt prawny o Zakład Opiekuńczo Leczniczy. Na ścianach grzyb, los pacjentów niepewny
-
16:31
Zderzenie samochodu osobowego z ciężarówką w Nowym Sączu. DK 75 zablokowana
-
15:37
Choinka prosto z lasu? Jedź do nadleśnictwa w Olkuszu, Chrzanowie i Andrychowie
-
15:22
Telefony a relacje z dziećmi
-
15:15
NCK w okresie świątecznym
-
15:15
Na bilecie miesięcznym Kolei Małopolskich pojedziemy wybranymi pociągami PKP Intercity
-
15:12
Śmiertelny strzał w Myślenicach. Policja odpowiada na zarzuty po publikacji nagrania
-
14:54
„Trzecia transformacja...". Debata Radia Kraków, Tygodnika Powszechnego i Wydawnictwa ZNAK
-
14:37
Plac zabaw w Hutkach do przeniesienia. Jeszcze miesiąc i byłby pod wodą
-
14:24
"Herbata jest dobrym źródłem pobudzenia"
-
12:10
Ingres kard. Grzegorza Rysia. Dominika Kozłowska: „Nie chodzi o gesty na kontrze”