- A
- A
- A
Nie marnujmy żywności
Nasze babcie miały cudowną umiejętność wykorzystywania resztek z gotowania – nic się nie mogło zmarnować. Dziś tak łatwo wyrzucamy… jak tylko coś źle wygląda, jak jest jeden dzień po terminie ważności…no i ma brzydką skórkę lub jest trochę czerstwe. Każdy z nas powinien czerpać pełną łyżką z doświadczenia innych - i w ten sposób może wyrzucać mniej jedzenia. Potrzeba tylko trochę inwencji i odwagi. Obierki z ziemniaka mogą być świetną przekąską, a czerstwa bułka może stać podstawą pysznej zupy. W sobotę Maja Dutkiewicz zapraszam do swojego radiowego stołu. Startuje kolejna edycja Restaurant Week – tym razem z hasłem #SzanujJedzenie. Przystanek Kulinarny jak zwykle w sobotę już od godz. 11.00.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:27
Zespół dziecka potrząsanego. Cichy dramat w polskich domach
-
11:48
W Krakowie przegląd roweru wykonamy za darmo
-
11:42
Wirefall – krakowsko-warszawska koncertowa petarda
-
11:20
Chrzanów: napięta sytuacja w Valeo. Referendum strajkowe przerwane, pracownicy szykują blokady w mieście
-
10:40
Oszust podszył się pod Radio Kraków. Musiał obejść się smakiem
-
10:31
„Jestem niewinny” – Roman Łucarz zapowiada apelację od wyroku
-
10:20
Śmiertelny wypadek na krajowej 75. Trasa zablokowana
-
10:09
Zespół dziecka potrząsanego. Cichy dramat w polskich domach
-
10:01
Rok temu brakowało rąk do pracy, dziś policja notuje rekordowe zainteresowanie
-
09:19
Monika Piątkowska: "Putin testuje NATO, ale Polska nie da pretekstu do wojny"
-
08:24
Kraków udostępnił mapę miejsc parkingowych dla osób z niepełnosprawnościami
-
22:00
Dlaczego znów podoba nam się barok?