- A
- A
- A
Nie marnujmy żywności
Nasze babcie miały cudowną umiejętność wykorzystywania resztek z gotowania – nic się nie mogło zmarnować. Dziś tak łatwo wyrzucamy… jak tylko coś źle wygląda, jak jest jeden dzień po terminie ważności…no i ma brzydką skórkę lub jest trochę czerstwe. Każdy z nas powinien czerpać pełną łyżką z doświadczenia innych - i w ten sposób może wyrzucać mniej jedzenia. Potrzeba tylko trochę inwencji i odwagi. Obierki z ziemniaka mogą być świetną przekąską, a czerstwa bułka może stać podstawą pysznej zupy. W sobotę Maja Dutkiewicz zapraszam do swojego radiowego stołu. Startuje kolejna edycja Restaurant Week – tym razem z hasłem #SzanujJedzenie. Przystanek Kulinarny jak zwykle w sobotę już od godz. 11.00.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:20
W Wodociągach Chrzanowskich będą pracować krócej
-
10:01
Wystawa „O duszę i charakter Narodu Polskiego. Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość” w Muzeum AK w Krakowie
-
09:43
Symbol Krakowa znalazł się na znaczku pocztowym
-
09:35
Z nożami szukał lekarki w krakowskim szpitalu. 42-latek ze Śląska zatrzymany
-
08:54
Multitasking to supermoc? Raczej supermit!
-
08:15
Marek Sowa: W wielu krajach podatki od banków są wyższe niż od innych firm. Nie jesteśmy wyjątkiem
-
08:05
Wieczorem poznamy zwycięzcę oraz laureatów Konkursu Chopinowskiego
-
07:59
Ścieki przemysłowe doprowadziły do awarii wodociągu przy ulicy Pędrackiego w Tarnowie
-
07:35
Otwarte boiska w Krakowie to dobry pomysł? Miasto podsumowuje pilotaż
-
07:10
Po weekendowej przerwie ul. Pułaskiego w Krynicy znów zostanie zamknięta
-
06:49
Mateusz Klich do Tarnovii raczej nie wróci, ale w Tarnowie będzie zdecydowanie częściej
-
06:28
Poniedziałek w Małopolsce będzie słoneczny. W nocy zrobi się zimno