- A
- A
- A
Małopolska Trasa Smakoszy
Małopolska Trasa smakoszy powstała 13 lat temu z inicjatywy Małopolskiej Organizacji Turystycznej. Trafiły na nią 42 lokale serwujące tradycyjną polską kuchnię, którym eksperci nadali - w zależności od klasy lokalu - gwiazdki (jedną, dwie lub trzy). Dzisiaj trasa stanowi ciekawy pomysł na zwiedzanie regionu w poszukiwaniu regionalnych potraw i dobrej zabawy. A o tym, jak zmieniała się świadomość gości przez te lata i co dobrego można zjeść w małopolskich karczmach, mówią goście Sylwii Paszkowskiej: ze Skansenu Smaków w Cholerzynie Blanka Popela i szef kuchni Maciej Cencora oraz z Siwego Dymu w Rabce Monika Możdżen i Piotr Majerczyk. Jak podkreślają, dziś już nikt wchodząc do karczmy nie zapyta o pizzę.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:37
Reprezentacja Polski w blind-footballu przegrywa z Hiszpanią
-
18:58
Uważaj, jak płacisz za postój w strefie. Miasto rozwiązało umowę z operatorem płatności mobilnych
-
17:57
Czy rząd oddał granice "samozwańczym watażkom"? "Pora przestać się wygłupiać i zacząć wreszcie rządzić"
-
17:45
Sztuczna inteligencja nie zastąpi pracowników fizycznych
-
16:59
Nie tylko Giewont i Morskie Oko. Nikoletta Kula odkrywa Tatry na nowo!
-
16:37
Podgórskie Letnie Koncerty
-
16:06
Pożar lasu w powiecie olkuskim, nie żyje jedna osoba
-
15:58
Mistrzostwa Krakowa w koszykówce 3x3 – uliczna koszykówka w rytmie miasta.
-
15:56
Nie ma dobrych i złych relacji. Są tylko te, które nas karmią albo nie
-
13:40
Jak świat krakowskiej nauki chce odpowiedzieć na wyzwania transformacji energetycznej?
-
11:09
Nie tylko Giewont i Morskie Oko. Nikoletta Kula odkrywa Tatry na nowo!
-
10:09
Nie ma dobrych i złych relacji. Są tylko te, które nas karmią albo nie