- A
- A
- A
Kluski na parze z sosem truskawkowym
Sezon truskawkowy czas zacząć. Ale truskawki to nie tylko świeże owoce z bitą śmietąną i cukrem, lody i kremy, ale także koktajle i musy, którymi można np. polać tzw. paruchy, czyli kluski drożdżowe robione na parze. O tym tradycyjnym daniu, ale wciąż cieszącym się powodzeniem z Danutą Ścibor rozmawia Marzena Florkowska. Posłuchaj:Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:19
Zwiedzanie, warsztaty i happeningi - w Tarnowie szkoda czasu na sen
-
10:00
Zwierzęce... wybory! Te życiowe, logistyczne i "miłosne"
-
09:18
Śledczy wyjaśniają okoliczności śmierci mężczyzny, którego zwłoki znaleziono w potoku
-
08:41
Zniknął Smok Wawelski spod Wawelu? Wyjaśniamy, o co chodzi
-
08:11
W Małopolsce chmury, deszcz i burze z silnym wiatrem
-
07:20
Spór o wysokość dotacji dla krakowskich przedszkoli. Będzie tak, jak w innych metropoliach
-
06:54
Dwa wypadki na drogach w Małopolsce, są poszkodowani
-
20:12
Bez wieców i sondaży - od północy w całej Polsce cisza wyborcza
-
19:56
Koncertowy występ Wisły! Nokaut przy Reymonta
-
18:26
Nowa lokalizacja pętli autobusowej na Klinach. Magistrat: poprzednia propozycja była zbyt kosztowna
-
17:36
Kolejka w Szczawniku w zawieszeniu. Mieszkańcy gminy Muszyna: koszty budowy rosną, biznesy są zagrożone
-
22:30
O łemkowskim rozdrożu / Про лемківські роздоріжжя
-
22:30
Jak świętują Wielkanoc w Ukrainie i na Łemkowszczyźnie? / Як святкують Великдень в Україні і на Лемківщині?