- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:55
Czym w praktyce jest Niebieska Karta?
-
10:50
Wypadek w ścisłym centrum Tarnowa. Sprawca był trzeźwy
-
10:48
Wyjęta spod prawa? Prawo autorskie a sztuczna inteligencja
-
10:34
Czego dowiedzieliśmy się o sztucznej inteligencji, dziennikarstwie, mediach społecznościowych i o sobie samych?
-
10:31
W Tarnowie pojawią się autobusy elektryczne
-
10:07
5 osób i 15 kilogramów narkotyków. Grupa została rozbita
-
10:01
Hieny cmentarne z Sądecczyzny staną przed sądem
-
09:31
Rozpoczyna się przebudowa jednej z dróg powiatowych w gminie Libiąż
-
09:03
Z zewnątrz jak nowy, w środku do remontu. Budynek przy olkuskim urzędzie będzie odnowiony