- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:13
Prokuratura Europejska złożyła zażalenie w sprawie prezydenta Nowego Sącza
-
15:20
Niepołomice. Mieli pałki teleskopowe, zastraszali nastolatka
-
15:17
BLIK: problemy z płatnościami po ataku DDoS
-
15:00
Wyostrz słuch na ANAKLASIS NA FALI 2.0 i rewizje polskiej muzyki nowej
-
14:59
Wadowice odbetonowują miasto. Trwa montaż zielonych przystanków z roślinami na dachach
-
14:58
S7 przez Kraków? Radni mówią jednym głosem: Nie ma na to zgody
-
14:46
Motocyklista wyjechał w pieszego na pasach. Szokujące nagranie
-
14:40
Jak przetrwać do wiosny? Zadbaj o zdrowy tryb życia!
-
14:34
WOŚP chce wyjaśnień w sprawie mostu w Nowym Sączu, którego została patronką
-
14:24
Restrykcyjne prawo zarządzania dokumentacją. Jak jak radzą sobie z nim największe firmy w Polsce?
-
14:17
Jak rozmawiać z dziećmi o smutku i stracie?
-
13:38
Joanna Słowińska: W dużej mierze śpiewam dla siebie
-
12:46
Parkingi przy Pustyni Błędowskiej będą płatne
-
12:34
Jest szansa na wznowienie pracy poradni hematologicznej w Szpitalu Powiatowym w Chrzanowie