- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:03
Rekonstrukcja kościoła pw. św. Heleny w Nowym Sączu
-
16:47
Estakada na trasie S7 w Mistrzejowicach prawie gotowa. Waży 55 tysięcy ton i ma prawie dwa kilometry
-
16:15
Pendolino do Zakopanego. Pierwszy kurs już w październiku
-
16:12
Barbara Orlicz - Szczypuła i Anita Piotrowska na czele Krakowskoego Festiwalu Filmowego
-
15:55
Redyk w Szczawnicy już niebawem. Miejsc w Szczawnicy już nie ma
-
15:45
Zmiany w Zarządzie Dróg Miasta Krakowa. Prezydent Miszalski odwołał dyrektorkę
-
15:22
Nowe warianty S7 z Krakowa do Myślenic znów z poślizgiem. "Chcemy dobrze się przygotować"
-
14:46
Szymon Bałek znów wygrywa z Uniwersytetem Rolniczym. NSA oddalił skargę uczelni
-
14:39
Tarnowski kompozytor zasłonił tarnowską kamienicę
-
14:15
Darknet pod lupą. Cztery osoby zatrzymane w Małopolsce i na Śląsku
-
13:10
Nowe Centrum Pomocy Dzieciom w Krakowie – pierwsza samorządowa placówka w Polsce