W Przystanku Kulinarnym rozmawiałam z dietetyk klinicznym Urszulą Zwierczyk o tym jakie znaczenie przy budowaniu odporności ma jedzenie i jak przemodelować swoją dietę na jesień i zimę.
- A
- A
- A
Jedzenie w zdrowiu i w chorobie
Nie od dziś wiadomo, że co to jemy ma wpływ na nasze zdrowie, więc w sezonie w którym katar i gorączka pojawiają się częściej, warto taką wiedzę sobie przyswoić, a może też przypomnieć sobie co jeść by naszemu ciału było łatwiej pozostawać w zdrowiu. A jeśli zachorujemy? Jedzenie w chorobie jest kluczową sprawą by szybciej do zdrowia wrócić.W drugiej części rozmowy, skupiłyśmy się na tym, co jeść i pić gdy zachorujemy. Jakie dania mogą nam służyć w procesie odbudowy odporności i czy babciny rosół rzeczywiście ma moc uzdrawiania.
W naszej przystankowej księgarni pojawiła się nowa książka. Paulina Bandura poleciła coś dla dzieci i dorosłych. Książka Marii Przybyszewskiej "Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny" proponuje gotowanie na luzie z nieskomplikowanymi recepturami.

Chcesz ugotować coś pysznego i bezmięsnego? Sprawdź wegańskie przepisy od Konrada! Na blogu PrzepisyDlaZielonych znajdziesz dziesiątki inspiracji.
Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:46
Szymon Bałek znów wygrywa z Uniwersytetem Rolniczym. NSA oddalił skargę uczelni
-
14:39
Tarnowski kompozytor zasłonił tarnowską kamienicę
-
14:15
Darknet pod lupą. Cztery osoby zatrzymane w Małopolsce i na Śląsku
-
14:13
Korowódka dębówka, niewielki motylek, którego gąsienica zaskakuje stylem
-
14:04
Czy metamorfozy mogą być przyjemne? Kolejna odsłona Sztuki Dobrego Życia w TAURON Arenie Kraków
-
12:55
"Dialog jest niezbędny". 6. edycja Festiwalu Równości
-
12:46
Most Grunwaldzki później dla tramwajów, szybciej dla kierowców
-
12:10
Czterodniowy tydzień pracy? Dr Marek Benio: „Pilotaż to najlepsze rozwiązanie”
-
11:09
Czy metamorfozy mogą być przyjemne? Kolejna odsłona Sztuki Dobrego Życia w TAURON Arenie Kraków
-
10:09
"Dialog jest niezbędny". 6. edycja Festiwalu Równości