W Przystanku Kulinarnym rozmawiałam z dietetyk klinicznym Urszulą Zwierczyk o tym jakie znaczenie przy budowaniu odporności ma jedzenie i jak przemodelować swoją dietę na jesień i zimę.
- A
- A
- A
Jedzenie w zdrowiu i w chorobie
Nie od dziś wiadomo, że co to jemy ma wpływ na nasze zdrowie, więc w sezonie w którym katar i gorączka pojawiają się częściej, warto taką wiedzę sobie przyswoić, a może też przypomnieć sobie co jeść by naszemu ciału było łatwiej pozostawać w zdrowiu. A jeśli zachorujemy? Jedzenie w chorobie jest kluczową sprawą by szybciej do zdrowia wrócić.W drugiej części rozmowy, skupiłyśmy się na tym, co jeść i pić gdy zachorujemy. Jakie dania mogą nam służyć w procesie odbudowy odporności i czy babciny rosół rzeczywiście ma moc uzdrawiania.
W naszej przystankowej księgarni pojawiła się nowa książka. Paulina Bandura poleciła coś dla dzieci i dorosłych. Książka Marii Przybyszewskiej "Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny" proponuje gotowanie na luzie z nieskomplikowanymi recepturami.

Chcesz ugotować coś pysznego i bezmięsnego? Sprawdź wegańskie przepisy od Konrada! Na blogu PrzepisyDlaZielonych znajdziesz dziesiątki inspiracji.
Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:53
Czym jest rekonstrukcja rządu?
-
21:25
Nie żyje 8-latek ranny w wypadku w Spytkowicach
-
20:58
Ekstraklasa rośnie w siłę. Małopolskie kluby zaczynają nowy sezon
-
20:30
Otwarcie ulicy Krakowskiej w Nowym Sączu
-
20:16
Cracovia bije mistrza na jego stadionie
-
19:39
Rekonstrukcja bitwy o Tobruk na Pustyni Błędowskiej. Stu rekonstruktorów w akcji
-
19:01
Renesansowy balkon na wieży Mariackiej odzyskuje dawny blask
-
17:41
Zwycieski Bruk-Bet, Wieczysta z remisem
-
16:56
"Dzieciaki kontra kryzys" i "Podaj dalej" – książki, które budują most między pokoleniami i uczą, że dobro wraca
-
16:48
Nowy odcinek ścieżki wokół Pustyni Błędowskiej już otwarty [ZOBACZ ZDJĘCIA]
-
16:34
Letnie święto animacji w Krakowie
-
22:30
Karczmy na lodzie i sarmacki horror, czyli wokół "Krzywdy" Pawła Rzewuskiego