- A
- A
- A
Jak ugotować klarowny rosół?
Dziś niedziela, a zatem tradycyjnie na wielu stołach pojawi się rosół. Może w upalne dni, to nie jest wymarzona zupa, ale i tak wiele rodzin będzie podtrzymywać tę tradycję. Dziś pytamy, w jakim celu podpalamy cebulę, zanim dodamy ją do rosołu? Czy chodzi tylko o zapach i smak? Z prof. Adamem Florkiewiczem z Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie rozmawia Marzena FlorkowskaKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:20
PŚ w skokach - Polacy startują w Planicy
-
06:28
Pogoda na piątek: w Małopolsce robi się cieplej
-
06:04
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 28.03
-
21:51
Bałkany w ogniu protestów. Ziemowit Szczerek o upadku państwa i buncie obywateli
-
21:24
5 powodów, dla których warto zainwestować w składaną kabinę prysznicową
-
21:06
Rusztowania przejezdne aluminiowe Kraków – dlaczego wynajem się opłaca nawet przy długoterminowych projektach?
-
21:00
Stawki ryczałtowe dla różnych zawodów. Wszystko, co musisz wiedzieć
-
20:48
JKH GKS Jastrzębie bliżej trzeciego miejsca w rozgrywkach Ekstraligi hokeja na lodzie
-
19:35
Dyrektorka Szpitala Miejskiego im. Narutowicza zostaje na stanowisku
-
10:40
Kraków Karoliny Grodziskiej - odc. 3. - Rosół z czarnej kury