- A
- A
- A
Czy to świąteczny stół, czy kwarantanna?
Jakie będą tegoroczne Święta? Co uda nam się zachować z tradycji, a co może przywrócić? A może to doskonały czas na wspominki, odkurzanie starych przepisów, wyjmowanie zabytkowej porcelany, świętowanie odradzania życia i zwycięstwa nad śmiercią - w jeszcze głębszym wymiarze? Może domowe święcenie potraw uświadamia tym bardziej ich wartość? Z Michałem Hankusem, z Kamienicy Hipolitów Muzeum Krakowa rozmawia Marzena Florkowska.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:01
Andrzej Guła: Gdyby nie zakaz palenia paliwami stałymi, mielibyśmy znów 150 dni ze smogiem
-
18:11
Kraków – miasto sportu i rekreacji: jak stolica Małopolski stawia na aktywność fizyczną?
-
18:07
Meble ze stali nierdzewnej na wymiar – idealne rozwiązanie do profesjonalnej kuchni
-
18:02
Czterech małopolskich działaczy odchodzi z Polski 2050. "Makiaweliczne metody uprawiania polityki"
-
18:00
Dobre szkolenia biznesowe w Krakowie
-
17:28
W krakowskich szpitalach brakuje kroplówek. Czy jesteśmy bezpieczni?
-
16:22
Nie będzie lądowiska na dachu szpitala im. Narutowicza. Byłoby za drogie, za rzadko wykorzystywane
-
16:15
Strzelnica w Limanowej będzie działać. Będą też kontrole norm hałasu
-
16:10
FRIENDS . Pierwszy taki spektakl w Polsce!
-
15:16
"Jak wyszliśmy" - niezwykła wystawa Marzeny Kolarz w Muzeum Etnograficznym