- A
- A
- A
Curry - królowa indyjskich przypraw
Curry - w naszym mniemaniu to przede wszystkim mieszanka przypraw, w Indiach to najczęściej potrawy, np. kurczak curry, ryba curry albo warzywa curry. To nic innego jak duszone składniki w sosie pikantnym doprawionym m.in. kurkumą, chilli, czosnkiem, imbirem, kolendrą, kozieradką, kminem rzymskim. "To stosunkowo młoda mieszanka, która składem różni się na północy i na południu Indii" - mówi Ewa Wachowicz.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:10
Luk Perceval o spektaklu "Seks, hajs i głód, kronika rodzinna według Emila Zoli": pytam, jak to możliwe, że żyjemy w takim świecie
-
16:07
Mieszkańcy o eksplozji w Zakładach Azotowych w Tarnowie: "Olbrzymi wybuch i łuna na niebie"
-
15:18
Dobra wiadomość na początek ferii. Otwarta trasa w Kotle Gąsienicowym
-
15:04
Śmiertelne potrącenie w Rząsce koło Krakowa. Wstrzymany jest ruch kolejowy w obu kierunkach
-
14:42
Podłęże-Piekiełko: z Gdowa do Krakowa w mniej niż 30 minut
-
14:08
PŚ w snowboardzie: Aleksandra Król-Walas trzecia w Bansku
-
13:30
Tragedia w Czchowie. Podczas prac w lesie zginął mężczyzna
-
12:37
Po pożarze Starego Młyna w Nowym Sączu: trwa dogaszanie, z drewnianej konstrukcji nic nie zostało
-
11:49
Szpital w Nowym Sączu będzie leczył nowotwory metodą brachyterapii
-
22:30
Nie jesteśmy już Robinsonami Cruzoe. Zjadamy z pazerności