- A
- A
- A
Kiedy trzęsą nam się uszy przy jedzeniu?
Kto pierwszy rozpoczyna posiłek? Dlaczego widelec tak późno pojawił się na naszych stołach? Czyli o dobrych manierach przy posiłkach. A wszystko za sprawą cyklu wykładów w Muzeum Krakowa "Podano do stołu! Krakowskie spotkania kulinarne". Z Martą Marek, kustoszem Muzeum Krakowa rozmawia Marzena Florkowska.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:07
Jedna osoba w szpitalu, 13 ewakuowano. W Krynicy wybuchła butla z gazem
-
21:51
Szklane negatywy Walerego Rzewuskiego już w wersji cyfrowej. Muzeum Fotografii zakończyło ważny projekt
-
21:30
Martwe łabędzie w powiecie tarnowskim. Ptaki znaleziono wzdłuż brzegów Dunajca
-
19:56
Nowosądecki most Caritasu i WOŚP. Dlaczego nawet dobroczynność nas dzieli?
-
17:43
Na tę decyzję dyrektor Muzeum Narodowego w Krakowie czekał od lutego. Doczekał się
-
17:21
Kraków dobrze zarządza wodą. Tak wynika z rankingu Water City Index 2025
-
16:58
Tramwaje wracają na Wzgórza Krzesławickie. Będa też zmiany w komunikacji autobusowej
-
16:44
Sportowe marzenia spełnione w Tarnowie. Nowa hala już otwarta. ZDJĘCIA
-
16:24
Powstanie droga dla rowerów w okolicach Bonarki, ale trzeba będzie wyciąć 72 drzewa
-
16:16
Tenis plażowy zyskuje popularność także w Polsce
-
15:54
Kto będzie sponsorem tytularnym Wisły Kraków? Jeden właśnie się wycofał
-
15:45
Jednym biletem po Tarnowie i okolicach. Rozmowy ruszą w styczniu
-
11:11
Tenis plażowy zyskuje popularność także w Polsce