- A
- A
- A
Sztukamięs ze szlachtuza
U schyłku XIX w przeciętny polski chłop zjadał 6 kg mięsa w roku, dzisiaj w Polsce konsumuje się 69,5 kg mięsa rocznie na osobę, a z rybami i baraniną nawet 82 kg. Żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. W swojej książce "Sztukamięs ze szlachtuza" Magdalena Kasprzyk-Chevriaux snuje opowieść o historii mięsa, zadając pytania o zasadność tak dużego spożycia mięsa w XXI wieku i jego jakość.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:34
Morderstwo w Skale. Jest decyzja sądu ws. zatrzymanego mężczyzny
-
11:33
O awans i jak najlepszy finisz sezonu. TRANSMISJA ŁĄCZONA
-
11:30
Program "Mieszkanie za remont" w Krakowie. Miało być ułatwienie, a jest paraliż
-
10:48
Remont zabytkowego dworu w Brodach. Pierwszy etap prac na finiszu
-
10:15
To jedno z najważniejszych wydarzeń religijnych. Do Krakowa przyjechali wierni z całej Polski
-
10:10
Jak wycenić pracę kidinfluencera, czyli dziecięcego twórcy internetowego?
-
09:10
"Bardzo bym chciała poruszać czytelników"
-
07:49
Od poniedziałku utrudnienia dla pieszych i kierowców na ul. Wrocławskiej w Krakowie
-
06:56
W niedzielę w Małopolsce na przemian chmury i słońce, nadal chłodno
-
20:19
Śmiertelny wypadek na Rysach i wychłodzeni Hiszpanie na Szpiglasowej Przełęczy
-
18:25
W pełnym rozkwicie. Zobacz najpiękniejsze zdjęcia pól rzepaku
-
22:05
Istoty pozaludzkie.Co daje status osoby prawnej?