Nasz drugi gość, Artur Kinasz, jeden ze współtwórców kultowego Targu Pietruszkowego w Krakowie i twórca projektu promującego żywność ekologiczną zwracał uwagę, że choć osób, które żywią się świadomie jest niewiele, to ich liczba stale jednak rośnie. Tym samym, jak mówił, trend żywności ekologicznej będzie się utrzymywał także w tym roku, zwłaszcza, że coraz więcej osób także chce własną, bezpieczną żywność produkować.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny wita rok 2021
W pierwszym Przystanku Kulinarnym w nowym roku 2021 rozmawialiśmy o kulinarnych trendach, o tym jaki wpływ na gastronomię będzie miało to co wydarzyło się w roku ubiegłym. Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, pisarka, blogerka mówiła o tym co dobrego może wyniknąć z tego wszystkiego niedobrego co pandemia wyrządziła także gastronomii i jak mogła wpłynąć na nasze smaki i na nasze przyzwyczajenia kulinarno-zakupowe. Co może zmienić rok 2021?
Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym był czas na lekturę, a polecała ją Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:07
Wysyp grzybów w tarnowskich lasach. Zobaczcie zbiory słuchacza Radia Kraków
-
10:58
Prawomocny wyrok dla „Małej Emi” za znieważenie Waldemara Żurka
-
10:46
Tatry: ślisko w wyższych partiach gór
-
10:24
Deepfake o Lwowie. Jak AI podsyca emocje i fake newsy
-
09:48
Alternatywa dla Pendolino. RegioJet ruszył z Krakowa do Warszawy
-
09:19
Wojewoda Krzysztof Jan Klęczar: Skłócenie Polaków jest w interesie Moskwy
-
09:18
Rezerwat Bór na Czerwonem – teraz o 80 hektarów większy
-
06:35
Pochmurny czwartek w Małopolsce. Do 20 stopni na wschodzie regionu
-
06:07
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 18.09
-
21:35
Wschodnia obwodnica Tarnowa w najbliższym czasie nie powstanie
-
21:23
Zaniedbany teren zmieni się w park? Jest rezolucja radnych
-
20:48
Radni Krakowa niemal jednogłośnie za podatkiem od pustostanów