O poszczeniu w sposób nowoczesny, czy to zdrowe i o tym jak pościć by była z tego korzyść opowiadała dietetyk Urszula Zwierczyk.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny pości
Sobotni Przystanek Kulinarny poświęciliśmy temu wszystkiemu z czym związany jest i kojarzy się post. O tym skąd wziął się post, jakie są jego korzenie, jak kiedyś poszczono i co z tego zostało do dziś rozmawialiśmy z profesorem Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu, historykiem czasów nowożytnych, który specjalizuje się w historii kultury i jedzenia.
W programie nie zabrakło też książki. Odpowiednią dla tematu jak zwykle wybrała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:24
Bartosz Ryt w Zarządzie Polskiego Związku Piłki Nożnej
-
17:08
Tadeusz Duda wciąż na wolności. Ekspert: „To człowiek nieprzewidywalny. Gotowy na wszystko"
-
16:16
Konsultacje pod tezę? Miasto pyta o rowery i hulajnogi w tramwajach, aktywiści krytykują
-
16:03
Burmistrz Wieliczki bez absolutorium i wotum zaufania
-
15:59
Kraków tańczy! Rusza ULICA Festival – jeden z najstarszych festiwali ulicznych w Europie
-
15:43
Jest nagroda za wskazanie miejsca pobytu Tadeusza Dudy
-
15:31
Kraków tańczy! Rusza ULICA Festival – jeden z najstarszych festiwali teatrów ulicznych w Europie
-
14:23
Szykuje się kontrola w spółce Trasa Łagiewnicka SA
-
13:59
Wschodnia obwodnica Tarnowa: wiceminister infrastruktury obiecuje zmiany w ustawie
-
13:53
Wielkopowierzchniowe banery wzdłuż wjazdu do Zakopanego będą znikać?
-
13:30
Nowe Idee: „Dostatek” – czy państwo jeszcze potrafi zapewnić dobrobyt?
-
12:10
Prokurator o tragedii w Starej Wsi: „Nie wystarczy ustawa. Bez sygnału od ludzi nic się nie zmieni”