O poszczeniu w sposób nowoczesny, czy to zdrowe i o tym jak pościć by była z tego korzyść opowiadała dietetyk Urszula Zwierczyk.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny pości
Sobotni Przystanek Kulinarny poświęciliśmy temu wszystkiemu z czym związany jest i kojarzy się post. O tym skąd wziął się post, jakie są jego korzenie, jak kiedyś poszczono i co z tego zostało do dziś rozmawialiśmy z profesorem Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu, historykiem czasów nowożytnych, który specjalizuje się w historii kultury i jedzenia.
W programie nie zabrakło też książki. Odpowiednią dla tematu jak zwykle wybrała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:21
Policja w Limanowej poszukuje 40-letniego Krzysztofa Lacha
-
19:17
Legendy światowej piłki ponownie w Polsce!
-
16:51
Wirtualna jama ustna, prawdziwy dentysta. Jak Instytut Stomatologii UJ CM wykorzystaje najnowsze technologie
-
16:11
O Kantorze bez postumentów
-
15:39
Tarnów planuje łączenie szkół. Rodzice i nauczyciele protestują
-
15:29
Anna Dymna: "Ludzie z niepełnosprawnością traktują słowa jak największych przyjaciół"
-
14:45
Korepetycje z edukacji zdrowotnej. Lekcja 3: Białko w diecie. Fakty i mity
-
14:13
Koniec galerii handlowych w Krakowie? Miasto już rozmawia z inwestorami
-
13:33
"Do wykształcenia nawyku potrzebujemy 21 dni. To mit"
-
13:15
Takich derbów w Krakowie nie było od lat!
-
12:41
Co z pawilonem poświęconym Wisławie Szymborskiej? Radni dyskutują o pomyśle grupy krakowian