W Przystanu Kulinarnym, jak zawsze polecamy dobre lektury. W tym tygodniu opowieść o słynnym nadmorskim kurorcie poleca Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na Wakacjach lepi pierogi
Pierogami polska kuchnia stoi. Ruskie, z mięsem, kapusta i grzybami, czy borówkami. Możliwości jest mnóstwo. W tym tygodniu pierogożercy mają powód do radości. W dniach 14-18 sierpnia 2019 roku nad Małym Rynkiem w Krakowie unosić się będą pierogowe aromaty, w związku z 17. Festiwalem Pierogów. Jak co roku spróbujemy pierogów z różnych punktów gastronomicznych, które zawalczą o dwie nagrody: przyznawaną przez jurorów statuetkę św. Jacka z pierogami oraz nagrodę publiczności – statuetkę Kazimierza Wielkiego. W Przystanku Kulinarnym, przygotowując się do pierogowego święta Maja Dutkiewicz rozmawiała z Martą Bradshaw – założycielkę portalu Eataway. To taka międzynarodowa społeczność kucharzy gotujących w swoich domach by pokazać innym swoje narodowe kuchnie. U Marty, chętni kulinarnych wrażeń obcokrajowcy uczą się lepić pierogi
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:15
Pendolino do Zakopanego. Pierwszy kurs już w październiku
-
16:12
Barbara Orlicz - Szczypuła i Anita Piotrowska na czele Krakowskoego Festiwalu Filmowego
-
15:55
Redyk w Szczawnicy już niebawem. Miejsc w Szczawnicy już nie ma
-
15:45
Zmiany w Zarządzie Dróg Miasta Krakowa. Prezydent Miszalski odwołał dyrektorkę
-
15:22
Nowe warianty S7 z Krakowa do Myślenic znów z poślizgiem. "Chcemy dobrze się przygotować"
-
14:46
Szymon Bałek znów wygrywa z Uniwersytetem Rolniczym. NSA oddalił skargę uczelni
-
14:39
Tarnowski kompozytor zasłonił tarnowską kamienicę
-
14:15
Darknet pod lupą. Cztery osoby zatrzymane w Małopolsce i na Śląsku
-
14:13
Korowódka dębówka, niewielki motylek, którego gąsienica zaskakuje stylem
-
14:04
Czy metamorfozy mogą być przyjemne? Kolejna odsłona Sztuki Dobrego Życia w TAURON Arenie Kraków
-
13:10
Nowe Centrum Pomocy Dzieciom w Krakowie – pierwsza samorządowa placówka w Polsce