Była też wizyta w niezwykłym miejscu, w którym wypiekane są opłatki.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny przed Świętami Bożego Narodzenia
W sobotnim Przystanku Kulinarnym, ostatnim przed Bożym Narodzeniem i ostatnim w 2020 roku zapachniało świętami. A to za sprawą Ewy Wachowicz, znanej i lubianej propagatorki polskiej tradycyjnej kuchni, kuchni rodzinnej i pokoleniowej. Rozmawialiśmy o świątecznych smakach dzieciństwa, które do tej pory pozostały na jej świątecznym stole, o potrawach, bez których członkowie rodziny nie wyobrażają sobie świąt i o świątecznych deserach.
Mówiliśmy też o tym by racjonalnie podchodzić do przedświątecznych zakupów i zadbać o to, by jedzenie się nie marnowało. Gościem programu była Justyna Liptak, koordynator projektów edukacyjnych i społecznych w Banku Żywności w Krakowie który właśnie prowadzi kampanię - Świętuję nie marnuję.

Była również przedświąteczna wizyta w krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:55
"Dialog jest niezbędny". 6. edycja Festiwalu Równości
-
12:46
Most Grunwaldzki później dla tramwajów, szybciej dla kierowców
-
12:35
Zablokowana DK79 w Krzeszowicach. Mężczyzna wszedł na bramownicę nad jezdnią
-
12:07
Wysyp grzybów w tarnowskich lasach. Zobaczcie zbiory słuchacza Radia Kraków
-
10:58
Prawomocny wyrok dla „Małej Emi” za znieważenie Waldemara Żurka
-
10:46
Tatry: ślisko w wyższych partiach gór
-
10:24
Deepfake o Lwowie. Jak AI podsyca emocje i fake newsy
-
10:09
"Dialog jest niezbędny". 6. edycja Festiwalu Równości
-
09:48
Alternatywa dla Pendolino. RegioJet ruszył z Krakowa do Warszawy
-
09:19
Wojewoda Krzysztof Jan Klęczar: Skłócenie Polaków jest w interesie Moskwy
-
09:18
Rezerwat Bór na Czerwonem – teraz o 80 hektarów większy
-
06:35
Pochmurny czwartek w Małopolsce. Do 20 stopni na wschodzie regionu