- A
- A
- A
Jak ugotować klarowny rosół?
Dziś niedziela, a zatem tradycyjnie na wielu stołach pojawi się rosół. Może w upalne dni, to nie jest wymarzona zupa, ale i tak wiele rodzin będzie podtrzymywać tę tradycję. Dziś pytamy, w jakim celu podpalamy cebulę, zanim dodamy ją do rosołu? Czy chodzi tylko o zapach i smak? Z prof. Adamem Florkiewiczem z Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie rozmawia Marzena FlorkowskaKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:30
Zmarli mnie wzywają. Od lat odkrywa tajemnice cmentarzy wojennych
-
21:36
Jakie przepisy dotyczące podróży ze zwierzętami obowiązują w Polsce?
-
20:26
O dostępności, determinacji i technologii, która daje widzenie
-
19:35
Gdzie kończy się wolność słowa, a zaczyna cynizm? Sprawa Bogdana Rymanowskiego
-
18:22
Zamieszanie w DPS w Nowodworzu. Zwolniona dyrektorka wraca z nakazem sądu
-
17:33
Zmiana na stanowisku komendanta policji w Tarnowie
-
17:07
"Eresy-sresy niech zlikwidują". Krakowskie postoje taxi zmienią się w miejsca parkingowe?
-
16:31
Stadion w Trzebini Sierszy wystawiony na sprzedaż. Od dwóch lat jest zamknięty z powodu zapadlisk
-
16:27
7 listopada sąd zdecyduje o zażaleniu w sprawie prezydenta Nowego Sącza i jego zastępcy
-
15:55
"Efekt Sławosza". Polski astronauta spotkał się z młodymi w Krakowie
-
15:48
Zabójstwo w Barcicach: 1,7 promila alkoholu u podejrzanego. Śledczy czekają na dalsze wyniki
-
15:29
Śmiertelny wypadek na torach w Małopolsce
-
15:06
Grzyb, przeciekający dach i pękające ściany. Tak wygląda szkoła w... Krakowie