- A
- A
- A
Jak ugotować klarowny rosół?
Dziś niedziela, a zatem tradycyjnie na wielu stołach pojawi się rosół. Może w upalne dni, to nie jest wymarzona zupa, ale i tak wiele rodzin będzie podtrzymywać tę tradycję. Dziś pytamy, w jakim celu podpalamy cebulę, zanim dodamy ją do rosołu? Czy chodzi tylko o zapach i smak? Z prof. Adamem Florkiewiczem z Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie rozmawia Marzena FlorkowskaKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:21
„Rozświetlała świat”. Piwniczna uczciła Danutę Szaflarską w 110. rocznicę jej urodzin
-
18:58
Z tradycją jest jak z pływaniem - tego się nie zapomina. Relacja z 53. Góralskiego Karnawału
-
18:47
Wjechał w witrynę sklepową na ul. Galicyjskiej. Policja ustala okoliczności
-
18:22
Na skoczni w Lake Placid niestety bez przełomu
-
18:10
Zbierają na ściankę wspinaczkową, zorganizowali kiermasz militarny
-
17:39
Polscy górale nie chcą być mniejszością narodową. „Góral to Polak”
-
17:16
Odsłonięcie tablicy pamiątkowej Danuty Szaflarskiej w Piwnicznej-Zdrój
-
17:13
Strzelcy zbierają pieniądze na ściankę wspinaczkową - kiermasz
-
16:35
Biskupice Radłowskie przypomniały swojego wybitnego mieszkańca – Stanisława Mierzwę
-
16:23
„Brutalista”? Nie bez wad!