- A
- A
- A
Jak za dawnych lat czyli zawody "O wielkanocne jajo"
W wielkanocny poniedziałek, w samo południe na Kalatówkach rozpoczęły się tradycyjne, organizowane już po raz 21. Zawodów na Starym Sprzęcie Narciarskim o "Wielkanocne Jajo". Jednym z pomysłodawców tych "kultowych" już dzisiaj spotkań był Krzysztof Całka.Same zawody poprzedza prezentacja startujących, a ci stają na starcie obowiązkowo przebrani w stylowe stroje. Zawody w Suchym Żlebie rozgrywane są w dwóch kategoriach: jazda stylowa gdzie liczy się przede wszystkim elegancja i poprawność jazdy na drewnianych nartach telemarkiem. Druga kategoria to slalom równoległy – tu w szranki stają panie przeciwko panom.
Tadeusz Kwaśniak/bp
Komentarze (0)
Najnowsze
-
07:49
Studenci przejmą Kraków. Dziś wielki korowód juwenaliowy
-
07:30
"Stare Miasto zrywa z betonem". Na ulicach w centrum Krakowa pojawią się nowe drzewa
-
07:13
1. liga piłkarska: Wisła Kraków zagra ze Stalą Stalowa Wola. TRANSMISJA
-
07:13
Kolejna odsłona sądeckiej afery podsłuchowej. "Liczymy na reakcję służb"
-
06:52
W piątek na maturze egzaminy z chemii i z języków mniejszości narodowych
-
06:35
W Małopolsce kolejny chłodny i deszczowy dzień
-
06:17
Zatrucie czadem w Olkuszu. Do szpitala trafiły cztery osoby
-
06:10
Jedna osoba zginęła w tragicznym wypadku koło Krakowa
-
06:02
Piątek to ostatni dzień kampanii wyborczej, od północy cisza. Jest ostatni sondaż
-
06:01
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 16.05
-
21:37
Jarosław Kaczyński w Wierzchosławicach: "manipulacja i kłamstwo to fundament tej władzy"
-
18:04
W piątek 21. Krakowska Noc Muzeów. Gdzie warto się wybrać?
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze