Chałka żydowska piekarni Madej z Krakowa zwycięzcą tegorocznego Małopolskiego Festiwalu Smaku.Drugie miejsce jury przyznało firmie Gawor z Podstolic - za boczek gotowany. Jurorskie podniebienia zachwycił też bajgiel z Kazimierza, firmy Rafapol z Zabierzowa. "Wybór nie był łatwy, bo prezentowane w tym roku produkty były wyjątkowo smaczne" - mówi mistrz kucharski Zbigniew Kurleto, przewodniczący jury festiwalu
Jury wyróżniło miód wrzosowy i kiełbasę tradycyjnie wyrabianą z Nowej Wsi Szlacheckiej. Z kolei publiczności najbardziej posmakowały faszerowane jajka kury zielononóżki, sułkowicka chrzanówka, filet śledziowy po wiejsku i rolada ziemniaczana.
To była już ósma edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Joanna Porębska/kp
Wyślij opinię na temat artykułu
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:13
Wisła dopisuje ważne trzy punkty! Pewna wygrana w Tychach
-
19:58
Za oglądanie egzotycznych zwierząt pobierał opłaty, teraz może usłyszeć zarzuty
-
19:06
Amerykanista: „Leon XIV nie będzie współpracował z Trumpem, żeby uczynić Amerykę jeszcze większą”
-
16:59
Koniec utrudnień po wypadku na A4
-
16:32
Lekarze Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie inwestują w robotykę. Wykonali niemal 170 zabiegów z użyciem manipulatora da Vinci
-
16:13
Gruntowny remont centrum Szczawnicy. Uzdrowisko dostało dużą dotację
-
16:05
Otylia Jędrzejczak zaprasza dzieci z Krakowa na Otylia Swim Tour
-
15:45
Gwa*t na emocjach w szkole teatralnej, czyli „Utrata równowagi”
-
15:31
Czym są odrębne komisje wyborcze i kto może w nich głosować?
-
15:25
Pociągi wracają na zmodernizowaną trasę Tarnów - Leluchów
-
15:11
Prokuratorskie dochodzenie ws. zdjęcia kwestionariusza paszportowego z danymi prok. Ewy Wrzosek
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze