konfitura malinowa
Pączek krakowski - małopolski przysmak z dłuuuugą historią
24 stycznia w Sali Cechowej "Na Kotłowem" odbyło się seminarium naukowe i warsztat kulinarny, podczas których królował właśnie ON - pączek krakowski. O historii tego przysmaku Katarzyna Pelc rozmawia z dr Marcinem Gadochą, z Instytutu Historii i Archiwistyki Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej. Bo pączek ma bardzo długą historię...
Najnowsze
-
07:05
Radni powiatu tarnowskiego stanęli w obronie lekcji religii w szkołach
-
06:46
French Open: w środę mecz Igi Świątek z Emmą Raducanu, we wtorek odpadł Hubert Hurkacz
-
06:25
Środa może przynieść deszcz w całej Małopolsce, ale będzie ciepło
-
06:11
Aktualności Komunikacyjne 28.05
-
06:02
W Małopolsce wciąż jest wiele zaniedbanych zabytków. Specjalna mapa pomoże je chronić?
-
19:29
Rekrutacyjna huśtawka w Tarnowie. Wracają pełne roczniki, więcej klas i nowe kierunki
-
19:02
Jaka jest kondycja polskich samorządów?
-
18:20
Incele, cywilizacja kłótni i "Dojrzewanie"
-
18:01
Ekstrakt z codzienności. Iga Lis o swoim pełnometrażowym debiucie
-
16:35
Brutalne pobicie w Zakopanem. Mężczyzna usłyszał zarzut usiłowania zabójstwa
-
16:07
Ekonomia i poezja, czyli setne urodziny Uniwersytetu Ekonomicznego
-
10:10
"Dojrzewanie". Od tradycyjnych wartości, po inceli i kulturę przemocy