- A
- A
- A
Nie marnujmy żywności
Nasze babcie miały cudowną umiejętność wykorzystywania resztek z gotowania – nic się nie mogło zmarnować. Dziś tak łatwo wyrzucamy… jak tylko coś źle wygląda, jak jest jeden dzień po terminie ważności…no i ma brzydką skórkę lub jest trochę czerstwe. Każdy z nas powinien czerpać pełną łyżką z doświadczenia innych - i w ten sposób może wyrzucać mniej jedzenia. Potrzeba tylko trochę inwencji i odwagi. Obierki z ziemniaka mogą być świetną przekąską, a czerstwa bułka może stać podstawą pysznej zupy. W sobotę Maja Dutkiewicz zapraszam do swojego radiowego stołu. Startuje kolejna edycja Restaurant Week – tym razem z hasłem #SzanujJedzenie. Przystanek Kulinarny jak zwykle w sobotę już od godz. 11.00.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:30
W łazience na fortepianie – Katarzyna Sosenko o życiu w domu pełnym staroci
-
20:38
Samochód staranował ogródki kawiarniane w centrum Krakowa
-
19:14
Patostreaming – igrzyska XXI wieku
-
17:45
Czym różnią się świadczenia urlopowe od wczasów pod gruszą?
-
17:19
400 lat klasztoru Franciszkanów w Wieliczce. Nowa wystawa na Zamku Żupnym
-
17:05
Musica Divina ERO CRAS – Adwent w sierpniu
-
16:19
TPN deklaruje pomoc ws. problematycznych niedźwiedzi w Bieszczadach
-
15:53
Biały Miś w nowym wcieleniu. Zakopane walczy z nielegalnymi maskotkami
-
15:47
Autostrada A4 w remoncie. GDDKiA zaleca ostrożność
-
14:56
Kraków: tymczasowy areszt dla patostreamera podejrzanego o wykorzystanie nieletniej
-
12:10
Gdzie w Małopolsce rodzi się najwięcej dzieci, a gdzie zostaną puste domy?
-
17:45
Jakie mamy powody do dumy narodowej?