Colazione czyli kolacja na śniadanie, obiad na kolację. Włosi potrafią spędzić wspólnie przy stole nawet kilka godzin. Naszym przewodnikiem po włoskich stołach był Bartek Kieżun, znany jako „krakowski makaroniarz”, autor książki "Italia do zjedzenia".
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny po włosku
Jest uważana za jedną z najlepszych na świecie. Jest również jedną z najpopularniejszych w Europie. Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie. Jest bogata w oliwę, warzywa i ryby. Bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego była kuchnia włoska. Czy tak naprawdę wiemy jakie bogactwo oferuje? Nasz reporter Bartek Grzonkowski sprawdzał z czym kojarzy nam się kuchnia włoska

W Przystanku Kuliarnym sprawdzililiśmy też nagrody i wyróżnienia przyznano właśnie w piątej edycji żółtego przewodnika Gault&Millau. Na gali przyznania nagród była nasza stała komentatorka, dziennikarka portalu Have a Bite Karolina Milczanowska.

Jak zwykle nie zabrakło też propozycji książkowej i Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:35
Wschodnia obwodnica Tarnowa w najbliższym czasie nie powstanie
-
21:23
Zaniedbany teren zmieni się w park? Jest rezolucja radnych
-
20:48
Radni Krakowa niemal jednogłośnie za podatkiem od pustostanów
-
18:56
Czołowe zderzenie na drodze w powiecie olkuskim
-
18:26
Krakowscy archeolodzy dokonali przełomowych odkryć. W Kolorado!
-
16:24
Od nowego roku wzrosną podatki od nieruchomości w Tarnowie
-
16:24
Policja nie potwierdza, że w krakowskich wodociągach doszło do próby sabotażu
-
15:27
Ranny niedźwiedź błąkał się kilka dni. Sekcja ujawniła przyczynę śmierci
-
15:10
Kangur widziany na os. 1000-lecia. Nietypowy uciekinier został już schwytany
-
14:58
Kraków zmienia zasady informowania o wycinkach drzew. Tabliczki pojawią się bezpośrednio na pniach
-
14:34
Nadchodzi KultURO - Festiwal dobrej muzyki i zdrowia dróg moczowych
-
13:30
Przełomowe badania archeologów z Krakowa w Kolorado. "Odkryliśmy ogromne bogactwo sztuki naskalnej"