Rozmawialiśmy też z Beatą Ciepłą, dyrektor Banku Żywności w Krakowie o dorocznej przedświątecznej zbiórce żywności, jak bardzo różni się ona od tych z lat poprzdnich i czego najbardziej w w czasach pandemii brakuje. Zajrzeliśmy też na jedną z odsłon dosyć niezwykłej akcji - po raz pierwszy w małopolskiej stolicy pojawił się wigilijny karp dla Krakowian.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o pomaganiu, nie tylko tym przedświątecznym
W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o pomaganiu. Tym zorganizowanym, zakrojonym na większą skalę, za którym stoją różne organizacje i fundacje. Ale także o tym spontanicznym, gdy pomagamy osobie, kiedy widzimy, że jest w potrzebie. O pomocy policzalnej i tej niepoliczalnej, o tym czy pomaganie w pandemii jest trudniejsze, czy w ogóle chętnie pomagamy i czy pandemia zmieniła nas na lepsze rozmawialiśmy z szefową Polskiej Akcji Humanitarnej Janiną Ochojską.
A na koniec też było o pomaganiu - tyle, że przez książki, a konkretnie charytatywne cookbooki.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:47
Koncert Memento vitae, czyli spotkanie żywych i umarłych
-
15:22
Krakowianie na ten dzień czekali niemal pół roku. Tramwaje wracają na most Grunwaldzki
-
15:10
Zakończyły się utrudnienia po wypadku na A4
-
14:42
Marketing, który dowozi wyniki - digitalk.pl
-
14:31
Stradom House: Luksusowy Hotel w Sercu Krakowa – Historia, Nowoczesność i Niezapomniane Doświadczenia
-
14:06
"Trener to wychowawca, przykład, przyjaciel". Jak sport ratuje życie?
-
13:48
Jest akt oskarżenia ws. byłej wiceprezydent Krakowa i innych urzędników
-
13:20
"Królewski dwór Jagiellonów. Jeden dzień z życia dworu", czyli muzyka polskiego Złotego Wieku w ramach cyklu Musica Ars Amanda - 6 i 7 listopada 2025
-
13:12
Lekarze na celowniku. Prof. Matyja o pomyśle limitów płac i kryzysie finansowania zdrowia
-
12:43
Tarnowianie zatańczyli poloneza na Rynku w rocznicę odzyskania niepodległości. WIDEO
-
12:41
Śledczy wyjaśniają okoliczności śmierci mężczyzny w rejonie Gubałówki
-
12:38
Tata Agnieszki, czyli Andrzej Zaucha