Rozmawialiśmy też z Beatą Ciepłą, dyrektor Banku Żywności w Krakowie o dorocznej przedświątecznej zbiórce żywności, jak bardzo różni się ona od tych z lat poprzdnich i czego najbardziej w w czasach pandemii brakuje. Zajrzeliśmy też na jedną z odsłon dosyć niezwykłej akcji - po raz pierwszy w małopolskiej stolicy pojawił się wigilijny karp dla Krakowian.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o pomaganiu, nie tylko tym przedświątecznym
W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o pomaganiu. Tym zorganizowanym, zakrojonym na większą skalę, za którym stoją różne organizacje i fundacje. Ale także o tym spontanicznym, gdy pomagamy osobie, kiedy widzimy, że jest w potrzebie. O pomocy policzalnej i tej niepoliczalnej, o tym czy pomaganie w pandemii jest trudniejsze, czy w ogóle chętnie pomagamy i czy pandemia zmieniła nas na lepsze rozmawialiśmy z szefową Polskiej Akcji Humanitarnej Janiną Ochojską.
A na koniec też było o pomaganiu - tyle, że przez książki, a konkretnie charytatywne cookbooki.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:07
Wysyp grzybów w tarnowskich lasach. Zobaczcie zbiory słuchacza Radia Kraków
-
10:58
Prawomocny wyrok dla „Małej Emi” za znieważenie Waldemara Żurka
-
10:46
Tatry: ślisko w wyższych partiach gór
-
10:24
Deepfake o Lwowie. Jak AI podsyca emocje i fake newsy
-
09:48
Alternatywa dla Pendolino. RegioJet ruszył z Krakowa do Warszawy
-
09:19
Wojewoda Krzysztof Jan Klęczar: Skłócenie Polaków jest w interesie Moskwy
-
09:18
Rezerwat Bór na Czerwonem – teraz o 80 hektarów większy
-
06:35
Pochmurny czwartek w Małopolsce. Do 20 stopni na wschodzie regionu
-
06:07
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 18.09
-
21:35
Wschodnia obwodnica Tarnowa w najbliższym czasie nie powstanie
-
21:23
Zaniedbany teren zmieni się w park? Jest rezolucja radnych
-
20:48
Radni Krakowa niemal jednogłośnie za podatkiem od pustostanów