Sabina Sosin z RoślinnieJemy - wielkiej ogólnopolskiej kampanii wspierającej producentów żywności, sieci handlowe i właścicieli restauracji we wprowadzaniu i promowaniu roślinnych dań mówiła o tym, że coraz więcej osób w Polsce świadomie ogranicza jedzenie mięsa i produktów odzwierzęcych, a także o tym, że mamy coraz większy wybór i różnorodność produktów roślinnych.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Veganuary 2021
Sobotni Przystanek Kulinarny był wyłącznie roślinny. W końcu styczeń to Veganuary. Robimy listę postanowień co w tym roku zrobimy dla siebie, dla urody, dla zdrowia i ...dla planety. I w tych postanowieniach coraz silniejszy jest trend roślinny w żywieniu. Częściej też na sklepowych półkach można zobaczyć wyeksponowane wege kiełbaski, roślinne napoje, jogurty i ser.
Gościem Przystanka Kulinarnego był też Michał Koncewicz, który ...doi rośliny. Wymyślił absolutnie nowy produkt. Jaki? Proszę posłuchać.

Oczywiście był też czas na książkę, a o przystankową biblioteczkę jak zwykle zadbała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:07
Wysyp grzybów w tarnowskich lasach. Zobaczcie zbiory słuchacza Radia Kraków
-
10:58
Prawomocny wyrok dla „Małej Emi” za znieważenie Waldemara Żurka
-
10:46
Tatry: ślisko w wyższych partiach gór
-
10:24
Deepfake o Lwowie. Jak AI podsyca emocje i fake newsy
-
09:48
Alternatywa dla Pendolino. RegioJet ruszył z Krakowa do Warszawy
-
09:19
Wojewoda Krzysztof Jan Klęczar: Skłócenie Polaków jest w interesie Moskwy
-
09:18
Rezerwat Bór na Czerwonem – teraz o 80 hektarów większy
-
06:35
Pochmurny czwartek w Małopolsce. Do 20 stopni na wschodzie regionu
-
06:07
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 18.09
-
21:35
Wschodnia obwodnica Tarnowa w najbliższym czasie nie powstanie
-
21:23
Zaniedbany teren zmieni się w park? Jest rezolucja radnych
-
20:48
Radni Krakowa niemal jednogłośnie za podatkiem od pustostanów