Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym była też kulinarna propozycja książkowa od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem. Tym razem o ...naparach.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i octy żywe
Mówi się o nich, że to najlepsze naturalne probiotyki. Bohaterami sobotniego programu Przystanek Kulinarny były octy żywe. Czym są, czym różnią się od tego zwykłego, czy naprawdę mają różne smaki, ile trwa ich produkcja i jak je stosować. Na te wszystkie pytania i wiele innych odpowiadała Urszula Gacek, pomysłodawczyni manufaktury Octovnia - w której własnoręcznie takie właśnie octy wytwarza. Tłumaczyła też, czym jest matka octowa, jakie octy żywe mają zdrowotne właściwości i jak je stosować, a także, że kropelka octu w psiej misce nie zawadzi.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:28
Finał nie dla Yehudy Prokopowicza. Krakowianin odpadł w III etapie XIX Konkursu Chopinowskiego
-
22:00
Czy Łukaszenka działa za plecami Putina?
-
21:53
Kraków będzie miał spopielarnię i kolumbarium dla zwierząt? Jest deklaracja wiceprezydenta miasta
-
20:28
Opera Krakowska żegluje na Naxos. "Premiera dzieła, które prowokuje"
-
19:41
„Testujmy, ale z głową”. Skrócony tydzień pracy tylko dla wybranych branż?
-
19:13
Abakany kontra arrasy? Sztuka współczesna na Wawelu
-
19:04
Tragiczny wypadek w Tatrach. Nie żyje mężczyzna, którego poszukiwano od kilku dni
-
18:45
Jak hulajnoga dostała skrzydeł. Kto zostawił pojazd na filarze kładki w Pychowicach?
-
18:28
Dwa perony, parking, kładka - powstanie przystanek kolejowy "Prądnik Czerwony", ogłoszono przetarg
-
18:13
Kolizja na ul. Konopnickiej. Miasto stoi w ogromnych korkach
-
17:19
"O godne życie...". Pracownicy krakowskiego schroniska dla zwierząt publikują w internecie petycję
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego