Czym jest comfort food, jakie produkty poprawią nam nastrój ale będą jednocześnie wartościowe, jakich powinniśmy unikać jak ognia, kiedy niewinne podjadanie na pocieszenie staje się poważnym problemem, co powinno być dla nas światełkiem ostrzegawczym - o to między innymi pytaliśmy naszego gościa.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i jedzenie na pocieszenie
W sobotnim Przystanku Kulinarnym poruszyliśmy temat tak zwanego comfort food czyli jedzenia, po które sięgamy by sobie poprawić nastrój, bo jest nam smutno, bo coś poszło nie tak jak planowaliśmy. O tym jak jedzenie wpływa na naszą psychikę, o tym jak nagradzamy się przysmakami od najmłodszych lat rozmawialiśmy z Katarzyną Turek-Kawecką, dietetyk kliniczną i psychodietetyk .
Oczywiście była też książka - z pocieszaczem i na pocieszenie od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:30
W łazience na fortepianie – Katarzyna Sosenko o życiu w domu pełnym staroci
-
20:38
Samochód staranował ogródki kawiarniane w centrum Krakowa
-
19:14
Patostreaming – igrzyska XXI wieku
-
17:45
Czym różnią się świadczenia urlopowe od wczasów pod gruszą?
-
17:19
400 lat klasztoru Franciszkanów w Wieliczce. Nowa wystawa na Zamku Żupnym
-
17:05
Musica Divina ERO CRAS – Adwent w sierpniu
-
16:19
TPN deklaruje pomoc ws. problematycznych niedźwiedzi w Bieszczadach
-
15:53
Biały Miś w nowym wcieleniu. Zakopane walczy z nielegalnymi maskotkami
-
15:47
Autostrada A4 w remoncie. GDDKiA zaleca ostrożność
-
14:56
Kraków: tymczasowy areszt dla patostreamera podejrzanego o wykorzystanie nieletniej
-
12:10
Gdzie w Małopolsce rodzi się najwięcej dzieci, a gdzie zostaną puste domy?
-
17:45
Jakie mamy powody do dumy narodowej?