Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny i jedzenie na pocieszenie

W sobotnim Przystanku Kulinarnym poruszyliśmy temat tak zwanego comfort food czyli jedzenia, po które sięgamy by sobie poprawić nastrój, bo jest nam smutno, bo coś poszło nie tak jak planowaliśmy. O tym jak jedzenie wpływa na naszą psychikę, o tym jak nagradzamy się przysmakami od najmłodszych lat rozmawialiśmy z Katarzyną Turek-Kawecką, dietetyk kliniczną i psychodietetyk .

fot.Pixabay

Czym jest comfort food, jakie produkty poprawią nam nastrój ale będą jednocześnie wartościowe, jakich powinniśmy unikać jak ognia, kiedy niewinne podjadanie na pocieszenie staje się poważnym problemem, co powinno być dla nas światełkiem ostrzegawczym - o to między innymi pytaliśmy naszego gościa.

Oczywiście była też książka - z pocieszaczem i na pocieszenie od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię