Czym jest comfort food, jakie produkty poprawią nam nastrój ale będą jednocześnie wartościowe, jakich powinniśmy unikać jak ognia, kiedy niewinne podjadanie na pocieszenie staje się poważnym problemem, co powinno być dla nas światełkiem ostrzegawczym - o to między innymi pytaliśmy naszego gościa.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i jedzenie na pocieszenie
W sobotnim Przystanku Kulinarnym poruszyliśmy temat tak zwanego comfort food czyli jedzenia, po które sięgamy by sobie poprawić nastrój, bo jest nam smutno, bo coś poszło nie tak jak planowaliśmy. O tym jak jedzenie wpływa na naszą psychikę, o tym jak nagradzamy się przysmakami od najmłodszych lat rozmawialiśmy z Katarzyną Turek-Kawecką, dietetyk kliniczną i psychodietetyk .
Oczywiście była też książka - z pocieszaczem i na pocieszenie od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:19
Pochmurna środa, a noc już wyraźnie chłodna
-
06:06
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 17.09
-
23:41
Heavy Pop Fest – rock nie jeden ma ciężar
-
22:30
Co robiła jedna kobieta wśród czterdziestu mężczyzn? Była pionierką
-
20:11
Drobny upominek dla faceta – praktyczne i kreatywne pomysły
-
19:44
Niedźwiedzie na Jaworzynie Krynickiej – kolejne nagrania z fotopułapek
-
19:04
250 mln zł na nową linię tramwajową. Kraków stara się o unijne dofinansowanie
-
18:05
Tramwaje dwukierunkowe zmienią Kraków. Pożegnanie "akwariów" już naprawdę blisko
-
16:51
Próba sabotażu krakowskich wodociągów. Dwóch obcokrajowców zatrzymanych
-
16:47
"Filmowe oblicza Jury nad Zalewem Chechło" - tak brzmi hasło trzebińskiej odsłony tegorocznej edycji Juromanii
-
16:38
Hałas w Płaszowie. Mieszkańcy się skarżą, miasto odpowiada
-
15:52
„Iskierka” gaśnie? Rodzice walczą o przedszkole przy Staffa w Krakowie