Ulla Pałka, autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu poprowadziła nas krok po kroku, a właściwie tydzień po tygodniu, przez te cztery tygodnie pozostające do świąt tak, by nie spędzić całej nocy przed Wigilią przy garnkach...
- A
- A
- A
Przystanek kulinarny i wegańskie świętowanie
Na miesiąc przed Świętami Bożego Narodzenia w Przystanku Kulinarnym było o...świętach. A pomogły nam w tym dwie Panie - Alicja Rokicka, autorka bloga Vegan Nerd i Ulla Pałka, ambasadorka radiowej akcji Nie Marnuj i autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu. O wegańskich alternatywach świątecznych i nie tylko potraw opowiadała Alicja Rokicka, która właśnie wydała przepyszną książkę "Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta", w której można znaleźć wszystko - od przekąsek, przez dania bezrybne, po pełne smaku desery.
I na finał Przystanka Kulinarnego była z nami Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z literaturą warzywną dla małych i tych nieco większych dzieci.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:41
Między podziałami a polityką. Jaki powinien być nowy papież?
-
20:05
Tragedia na UW. Nie żyje jedna osoba, zatrzymano sprawcę
-
18:52
"To nie jest miejsce na kolejny budynek". Mieszkańcy Nowego Sącza kontra deweloper
-
16:49
Maj pachnie muzyką – pięć koncertów, na których trzeba być
-
16:29
W Trzebini runął 120-metrowy komin ciepłowni. "To nowe otwarcie dla regionu"
-
15:57
W puli 150 mieszkań, które trzeba sobie odświeżyć. Kraków startuje z kolejną edycją "Mieszkania za remont"
-
15:27
Choć odchodzimy od Kościoła chętnie oglądamy Watykan w filmach. Konklawe w popkulturze
-
15:22
Wyjechał z Polski i podbił Hollywood. Max Factor stworzył kosmetyczne imperium
-
14:45
Co warto wiedzieć o giełdzie Binance? Odpowiadamy
-
14:43
36-latek zatrzymany przez "łowców pedofili" usłyszał zarzuty, przyznał się do winy i... wyszedł na wolność
-
14:34
Jak dobrać idealne perfumy Męskie - przewodnik dla każdego mężczyzny
-
13:10
Składka zdrowotna dzieli polityków. „Małe firmy potrzebują oddechu, ale to wymaga namysłu”