- A
- A
- A
Kuchnię polską dzielimy na chłopską, mieszczańską i magnacką
- Dobry kucharz jest artystą, ale żeby być artystą, trzeba ten zawód kochać i przede wszystkim być dobrym rzemieślnikiem. Bez opanowania podstaw nikt nie będzie wielki - mówi mistrz kucharski Wiesław Zuzek, który od lat 70-tych XX wieku pracował jako szef kuchni w najlepszych krakowskich restauracjach: Wierzynku, Pod Bażantami, w hotelu Holiday Inn, Polonia czy Forum. Na swoim koncie ma wiele prestiżowych nagród i wyróżnień oraz doświadczenie w pracy z młodymi adeptami zawodu, których szkolił i uczył na najróżniejszych kursach mistrzowskich.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:05
Tarnów: Interaktywna mapka nie pomoże? Przedsiębiorcy z ul. Tuchowskiej są rozczarowani
-
06:45
Wtorek w Małopolsce będzie pochmurny i chłodny. Na południu może padać
-
06:23
Pora na starcie z Królową Nauk. We wtorek na maturze obowiązkowy egzamin z matematyki
-
06:01
Są odwołania od pozwolenia na budowę na Owintarze. Oczekiwana inwestycja się opóźni. "Miasto nas lekceważy"
-
22:03
Groove, o którym nie śniło się filozofom. Groovosophers prezentują debiutancki album.
-
19:09
Prof. Janusz Majcherek: "Liczba dzieci to nie jest dobry miernik patriotyzmu"
-
17:52
Czy krzesło jest krzesłem, a herbata herbatą? „Uważaj człowieku, jak poznajesz”
-
17:40
Drogo i pusto. Elektryczne busy nad Morskie Oko czekają na pasażerów
-
16:38
W Rzymie są już wszyscy kardynałowie - uczestnicy konklawe
-
16:33
Rolkowisko w miejsce lodowiska. Olkusz stawia na letnie atrakcje sportowe
-
16:29
Więcej światła na Kraków i Małopolskę! 27. Małopolskie Dni Dziedzictwa Kulturowego
-
16:10
Płatny majówkowy debiut nad Chechłem. Nawet 450 zł kary za brak biletu
-
18:08
Człowiek na standby'u