Grillowanie to w Armenii i Gruzji bardzo, ale to bardzo męskie zajęcie. To gospodarz domu przygotowuje grilla i mięso. Bo grillowanie to odrębna sztuka kulinarna.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na grillu
Przed weekendem, a zwłaszcza tym długim majowym niemal z każdej strony słychać mniej lub bardziej śmiałe "a może tak zrobilibyśmy grilla". Wiosenna pogoda sprzyja, w sobotnim Przystanku Kulinarnym postanowiliśmy dodatkowo rozbudzić apetyt i odkryć tajniki grillowania. Gośćmi programu byli Pavel Portoyan, mistrz grilla, twórca kultowego krakowskiego grilla na Lipowej, Ormianin i Keti Prangualaishvili, młoda ambasadorka Gruzji w Polsce.


Nasi goście zdradzili także jak zrobić najlepszego szaszłyka na świecie i co jeszcze powinno się znaleźć na stole, żeby pasowało do zgrillowanego mięsa.

O to na co zwrócić uwagę, by przygotowany przez nas grill był nie tylko smaczny, ale także zdrowy nasza reporterka Joanna Orszulak pytała profesora Tadeusza Tuszyńskiego, rektora Krakowskiej Wyższej Szkoły Promocji Zdrowia.
I jak zwykle w programie była Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z książkową propozycją idealnie pasującą do grilla.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:19
Śmiertelny wypadek na Rysach i wychłodzeni Hiszpanie na Szpiglasowej Przełęczy
-
18:25
W pełnym rozkwicie. Zobacz najpiękniejsze zdjęcia pól rzepaku
-
17:34
Tajemnicza torebka pełna pieniędzy. Policja wciąż szuka właściciela
-
17:17
Znamy herb i dewizę Papieża Leona XIV
-
16:19
W hotelu przy ul. Reymonta w Krakowie znaleziono dwa ciała
-
15:56
Aktywiści i ekolodzy walczą o lepszą ochronę krakowskiego lasu łęgowego
-
13:39
Morderstwo w Skale: mężczyzna przyznał się do zabicia matki
-
13:21
Jest akt oskarżenia ws. napadu na bank w Krakowie sprzed 16 lat
-
13:10
Koncert Ivo Pogorelicha w Krakowie: "dziwne doznanie, wstrząsające"
-
12:02
Radziecka sonda weszła w atmosferę Ziemi. Polska Agencja Kosmiczna wydała komunikat
-
22:05
Istoty pozaludzkie.Co daje status osoby prawnej?