Z Agnieszką Balicką z krakowskiego kina Agrafka rozmawialiśmy też o tym jak to tak na prawdę jest z tym jedzeniem w kinie, czy faktycznie zawsze i wszędzie króluje popcorn.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i oskarowe filmowe menu
Na nieco ponad dobę przed oskarową galą w Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy o filmach, w których jedzenie pełni niezwykłą rolę, o okarowym menu i o tym jak dobrać menu do oglądanego filmu. Jak zwykle była też propozycja do naszej kulinarnej radiowej biblioteczki. O filmach i serialach, przy oglądaniu których aż ślinka cieknie opowiadała Agnieszka Balicka z krakowskiego kina Agrafka.


Za oceanem, w oskarową noc, na oficjalnej gali szefowie kuchni serwują wymyślne i wyszukanie nazwane dania i przekąski. Nasza reporterka Magda Zbylut postanowiła sprawdzić jakie menu zaproponowałby i gwiazdom i tym, którzy filmy wolą oglądać w domowym zaciszu nasz rodzimy szef kuchni - Marcin Sołtys, szef kuchni restauracji Filipa 18 w Krakowie.
I jak zwykle w programie była Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z godną oskarowego menu propozycją książkową.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:30
W łazience na fortepianie – Katarzyna Sosenko o życiu w domu pełnym staroci
-
20:38
Samochód staranował ogródki kawiarniane w centrum Krakowa
-
19:14
Patostreaming – igrzyska XXI wieku
-
17:45
Czym różnią się świadczenia urlopowe od wczasów pod gruszą?
-
17:19
400 lat klasztoru Franciszkanów w Wieliczce. Nowa wystawa na Zamku Żupnym
-
17:05
Musica Divina ERO CRAS – Adwent w sierpniu
-
16:19
TPN deklaruje pomoc ws. problematycznych niedźwiedzi w Bieszczadach
-
15:53
Biały Miś w nowym wcieleniu. Zakopane walczy z nielegalnymi maskotkami
-
15:47
Autostrada A4 w remoncie. GDDKiA zaleca ostrożność
-
14:56
Kraków: tymczasowy areszt dla patostreamera podejrzanego o wykorzystanie nieletniej
-
12:10
Gdzie w Małopolsce rodzi się najwięcej dzieci, a gdzie zostaną puste domy?
-
17:45
Jakie mamy powody do dumy narodowej?