|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

W audycji "Kuchnia od kuchni": Kasztanowe brownie

W audycji "Kuchnia od kuchni" przepis na przepyszne kasztanowe brownie.

Posłuchaj audycji

Fot. Bartek Kieżun


"Kuchnia od kuchni", niedziela, godz. 10:50. Zapraszamy!


Składniki:

    300 g kasztanów jadalnych
    150 ml słodkiej śmietany 30%
    120 g cukru plus 2 łyżki
    170 g masła
    200 g gorzkiej czekolady
    3 jajka „zerówki”
    1 łyżeczka esencji waniliowej

 

Kasztany nacinamy na krzyż po wypukłej stronie. Gotujemy w niewielkiej ilości wody około pół godziny, do miękkości. Gorące obieramy ze skórki. Wrzucamy do miski, wlewamy śmietanę i wsypujemy 2 łyżki cukru. Miksujemy blenderem na gładką masę. Masło topimy w rondelku z czekoladą – najlepiej w kąpieli wodnej. Po krótkim przestudzeniu mieszamy z masą z kasztanów. Jajka z cukrem ubijamy na puch, doprawiamy wanilią i mieszamy z czekoladą z kasztanami. Wylewamy na blachę i pieczemy około pół godziny w temperaturze 180 stopni.

 

Autor przepisu i zdjęcia: Bartek Kieżun

0%
0%
WASZE KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 0