- A
- A
- A
Dlaczego kromka spada ze stołu zawsze masłem w dół?
I czy rzeczywiście tak się dzieje? Co na ten temat mówią fizycy - czy to zależy od wysokości stołu, grubości kromki czy też siły, z jaką ją strącamy? Sprawę rozważają dr inż. Michał Krupiński, fizyk i autor książki "Ryzyk Fizyk - o niepoważnych eksperymentach naukowych" i Marzena Florkowska. Dlaczego kromka spada ze stołu zawsze masłem w dół?Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:01
Nie udało się wbić wszystkich pali. Prace w Żegiestowie potrwają miesiąc dłużej
-
06:41
Szlak turystyczny do kaplicy na Polanie Chochołowskiej zamknięty na miesiąc
-
06:24
Czwartek będzie chłodniejszy. W Małopolsce może przelotnie padać
-
06:03
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 29.05
-
06:02
Pierwszy krok w stronę Ekstraklasy. Komplet widzów wesprze Wisłę Kraków w barażu z Miedzią
-
20:29
Religia po lekcjach? "To urealnienie, nie laicyzacja"
-
18:44
Nowa sortowania w Tarnowie? Mieszkańcy mówią o "trójkącie smrodu"
-
18:04
French Open: Iga Świątek w trzeciej rundzie po pewnej wygranej z Raducanu
-
16:48
Badacze z UJ zbadali polski patriotyzm. Od gloryfikacji do krytyki
-
16:28
Były premier Jerzy Buzek doktorem honoris causa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
-
16:16
Jak prawidłowo myć samochód?
-
15:29
Zatańczyli, by ratować życie. Uczniowie z Nowego Sącza promują oddawanie krwi