- A
- A
- A
Wieczorny gość Radia Kraków o neurogastronomii
Z jaką muzyką, kolorem i kształtem kojarzy nam się smak słodki i gorzki? Czy sposób ułożenia na talerzu ma znaczenie? A ciężar sztućców? To nie tylko pytania związane z kulinariami, ale także z terapią osób cierpiących na utratę zmysłu smaku czy inne schorzenia. Neurogastronomia to nowa, ale bardzo szybko rozwijająca się gałąź wiedzy. W audycji mowa będzie także o łączeniu kawy z czosnkiem, wołowiny z malinami i bananów z pietruszką. Gościem Marzeny Florkowskiej jest dr Joanna Chłopicka z Zakłady Bromatologii Wydziały Farmaceutycznego Collegium Medicum UJ.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:15
Kraków wzmacnia komunikację miejską przed Wszystkimi Świętymi
-
15:59
Ustawa metropolitalna pilnie potrzebna - apel radnych do premiera i krakowskich parlamentarzystów
-
15:34
Czy leci z nami pilot? Leci i właśnie wodował. Widowiskowe ćwiczenia w Krakowie
-
14:37
Awaryjne lądowanie samolotu na Wiśle w Krakowie, pożar w kabinie - na szczęście to tylko scenariusz
-
13:13
Rewolucja w centrum Tarnowa? Jeśli zgodzi się instytucja dofinansowująca
-
13:05
Drzewa wrócą na Rynek Główny w Krakowie w 2026 roku. ZZM: „To nie może być inwestycja w pośpiechu”
-
13:02
Biologiczne odpady niszczą przyrodę
-
12:45
"Tylko 8% rodziców ma przekonanie, że ich dzieci naprawdę wierzą w siebie"
-
12:24
W Krakowie otwarto Branżowe Centrum Umiejętności kształcące opiekunów medycznych
-
12:18
Strzelnica na Woli Justowskiej znów tętni życiem. Koncerty, warsztaty i spotkania sąsiedzkie
-
11:35
Dlaczego włoska kultura skradła nam serce?
-
10:10
"Tylko 8% rodziców ma przekonanie, że ich dzieci naprawdę wierzą w siebie"