Colazione czyli kolacja na śniadanie, obiad na kolację. Włosi potrafią spędzić wspólnie przy stole nawet kilka godzin. Naszym przewodnikiem po włoskich stołach był Bartek Kieżun, znany jako „krakowski makaroniarz”, autor książki "Italia do zjedzenia".
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny po włosku
Jest uważana za jedną z najlepszych na świecie. Jest również jedną z najpopularniejszych w Europie. Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie. Jest bogata w oliwę, warzywa i ryby. Bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego była kuchnia włoska. Czy tak naprawdę wiemy jakie bogactwo oferuje? Nasz reporter Bartek Grzonkowski sprawdzał z czym kojarzy nam się kuchnia włoskaW Przystanku Kuliarnym sprawdzililiśmy też nagrody i wyróżnienia przyznano właśnie w piątej edycji żółtego przewodnika Gault&Millau. Na gali przyznania nagród była nasza stała komentatorka, dziennikarka portalu Have a Bite Karolina Milczanowska.
Jak zwykle nie zabrakło też propozycji książkowej i Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:41
Tragedia na komisariacie w Szczucinie. Nie żyje policjant
-
20:16
Co zrobić z krakowskimi ruinami?
-
17:30
Pechowy Hotel Forum. Był jednym z najbardziej luksusowych obiektów w kraju
-
16:19
Zniszczony krzyż przy jednym z kościołów w Tarnowie. Sprawę bada policja
-
14:46
Groźny karambol i pożar. Na szczęście to tylko ćwiczenia
-
14:39
Urzędnicy z Tarnowa chcą udoskonalić kartę miejską. Mieszkańcy mogą wypełnić ankietę
-
13:30
Czy Donald Trump faktycznie zakończy wojnę w Ukrainie w ciągu 24 godzin?
-
13:12
Minister nauki o pracy rektora UKEN: uczelnia poniosła duże straty
-
13:09
„Sprostowanie”, czyli emocje i manipulacja w mrocznym świecie Alfonso Cuaróna
-
13:04
Kraków: tu będą przychodzić wszyscy zakochani
-
12:59
Bliżej gwiazd w Niepołomicach - Młodzieżowe Obserwatorium Astronomiczne
-
12:55
Skupieniec lipowy – nowy gość na polskich drzewach