Colazione czyli kolacja na śniadanie, obiad na kolację. Włosi potrafią spędzić wspólnie przy stole nawet kilka godzin. Naszym przewodnikiem po włoskich stołach był Bartek Kieżun, znany jako „krakowski makaroniarz”, autor książki "Italia do zjedzenia".
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny po włosku
Jest uważana za jedną z najlepszych na świecie. Jest również jedną z najpopularniejszych w Europie. Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie. Jest bogata w oliwę, warzywa i ryby. Bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego była kuchnia włoska. Czy tak naprawdę wiemy jakie bogactwo oferuje? Nasz reporter Bartek Grzonkowski sprawdzał z czym kojarzy nam się kuchnia włoska

W Przystanku Kuliarnym sprawdzililiśmy też nagrody i wyróżnienia przyznano właśnie w piątej edycji żółtego przewodnika Gault&Millau. Na gali przyznania nagród była nasza stała komentatorka, dziennikarka portalu Have a Bite Karolina Milczanowska.

Jak zwykle nie zabrakło też propozycji książkowej i Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:16
Pomoc psychologiczna dla dzieci i młodzieży zawieszona. Szpitale ratują sytuację z własnych środków
-
16:41
Czy Schengen się kończy? Polityka, migranci i populizm
-
16:10
Iga Świątek wygrywa Wimbledon, a Kraków wciąż bez kortów. „Leżymy z infrastrukturą” – mówi trener Michał Kostecki
-
15:47
Policja uważa, że Tarnów jest bezpiecznym miastem. Po piątkowych wydarzeniach będzie jednak więcej patroli!
-
15:22
30-letni Dariusz Sumek miał coś wspólnego ze śmiercią 94-latka? Poszukuje go policja. ZDJĘCIE, RYOSPIS
-
13:33
Sławosz Uznański-Wiśniewski wraca na Ziemię w kapsule Dragon
-
12:41
Czy wielojęzyczność to przeszkoda? Mózg dziecka kocha wyzwania
-
12:13
Wybiorą "Króla roweru"!
-
12:03
Tarnów: dwie osoby zatrzymane po dźgnięciu nożem 17-latka
-
11:25
Właściciel sklepów Biedronka i 32 firmy transportowe odpowiedzą za zmowę
-
10:09
Afrykańczyk, który swoje miejsce do życia odnalazł w Zatorze
-
07:40
Czym jest Dead Internet Theory?