O tym, że nie da się żyć bez tłuszczu, dlaczego jest nam on niezbędny do prawidłowego funkcjonowania rozmawialiśmy z dietetyk kliniczną Marią Brzegowy
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o dobrych tłuszczach
To był Przystanek Kulinarny iście zimowy - na tłusto . Mówiliśmy o dobrych tłuszczach, które są wręcz niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszych organizmów. Sprawdziliśmy jak się klepie prawdziwe masło i rozmawialiśmy o zdrowych olejach tłoczonych na zimno.
Nasz reporter Bartek Maziarz sprawdzał jak się wyrabia i jak smakuje wielokrotnie nagradzane Masło Rzuchowskie. Odwiedził Gospodarstwo Ekologiczne Pawła Czai.

O różnorodności i zbawiennym działaniu olejów tłoczonych na zimno mówił ich pasjonat, Stefan Wójcicki z Olejarni Dobra Natura z Kalwarii Zebrzydowskiej.

Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem przyszła z książką o ....chlebie, bo czyż jest coś lepszego i smaczniejszego niż kromka dobrego chleba z masłem, lub po śródziemnomorsku maczana w dobrym oleju?

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:12
Podgórze różnorodności. Jak otworzyć się na kulturę osób Głuchych?
-
12:55
Jak wspierać dziecko w trudnych momentach? - poradnik dla rodziców
-
12:12
Tragiczny wypadek na autostradzie A4 w Krakowie. Nie żyje motocyklista
-
12:02
Wstępne wyniki sekcji zwłok 5-latka, który zginął pod autobusem w Chrzanowie
-
11:26
Rodzice z Oświęcimia podejrzani o znęcanie i zaniedbanie dzieci
-
10:55
To jeden z najbardziej niezwykłych parków w Krakowie. Wkrótce otwarcie
-
10:45
Czy sztuczna inteligencja zastąpi sędziów?
-
10:45
Kraków Agnieszki Foryś - Opowieść o Wyspiańskim - odc. III
-
10:14
"Dobiją nas, gdy się nam noga powinie ..." 17 września '39
-
09:37
Ostatni taniec Rafała Majki
-
09:30
Ważny mail z ZUS-u: urzędowa korespondencja czy raczej kolejny cyfrowy haczyk?
-
09:23
Łukasz Kmita (PiS): . Nie można mówić o sukcesie w zwalczaniu dronów