- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Italia dla zielonych
Włochy to jeden z ulubionych kierunków naszych wakacyjnych podróży, ale nie tylko. Włochy są przecież piękne i smaczne o każdej porze roku. W sobotnim Przystanku Kulinarnym, wspominaliśmy podróże za smakiem właśnie do Włoch, a to ze względu na gościa programu, którym była Alicja Rokicka, znana jako WeganNerd. Alicja wydała właśnie książkę „Italia dla zielonych”.Alicja w swojej książce opowiada nie tylko o jej ukochanych miejscach, nie tylko o zebranych pieczołowicie przepisach, jest też sporo wskazówek dotyczących w ogóle poruszania się po Włoszech oraz zasad, do których powinniśmy się stosować we włoskich restauracjach. W programie nie mogło również zabraknąć włoskiej muzyki
Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem w tym programie polecała wydaną niedawną książkę krakowskiej autorki Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux pod tytułem "Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa"
Autor:
Justyna Polewska-Nowicka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:02
Radiowe urodziny Ewy Lipskiej
-
21:06
Synagoga w Czarnym Dunajcu ocalona. "To test moralny, którego część radnych nie zdała”
-
20:33
Wciąż zamknięty przejazd ulicą Węgierską w Nowym Sączu
-
18:05
"Przebaczamy i prosimy o przebaczenie". Czy dziś mamy odwagę, żeby raz jeszcze napisać te słowa?
-
18:01
Jaka przyszłość czeka szkołę w Rozkochowie? Sprawa trafiła do sądu
-
17:28
W parku w Andrychowie rozpoczęła się budowa tężni solankowej
-
16:18
"Mieszkańcy są wściekli, że zamiast pracować, kłócimy się" - Andrychów odwoła całą radę miejską?
-
16:16
Pół miliona paneli słonecznych ma stanąć w Łukowej. Mieszkańcy protestują, władze składają obietnice
-
16:03
Czego o Tarnowie nie wiecie, a powie wam sztuczna inteligencja? Zaskakujący ranking
-
15:45
Niedoceniona Józefa Kogut po 100 latach nadal zachwyca
-
15:02
Była droga, ale zmył ją deszcz. Mieszkańcy Prądnika Czerwonego mają kłopot z ulicą Bohomolca
-
14:43
Poważna awaria na kolei w Kozłowie, są opóźnienia w kursowaniu pociągów