Zaczynamy od tradycyjnego parzenia herbaty czyli w czajniczku.
- A
- A
- A
Herbaciany świat w "Pod lupą"
Czarna, zielona, biała i popularnie nazywana czerwoną – czyli niezwykły świat herbat. Ci, którzy są jej miłośnikami, potrafią o niej opowiadać godzinami, a rocznie próbują nawet kilkuset smaków. W tym tygodniu Pod lupę bierzemy herbaciany świat, a przewodnikami Marzeny Florkowskiej są: Monika Śmietaniuk, Mariusz Zygmunt i Konrad Pociask.
Fot. Mateusz Królikowski
(Marzena Florkowska/ew)
Fot. Mateusz Królikowski
Romanse herbaciane nie są im obce, ale zawsze wracają do ulubionych smaków. Jak to jest możliwe, gdy wypija się kilkaset smaków herbat rocznie?
Fot. Mateusz Królikowski
Herbaty, a właściwie mieszanki owocowe, a wśród nich bardzo popularny Rooibos i Yerba mate. Czy rzeczywiście mają taki zbawienny wpływ na nasz organizm?
Fot. Mateusz Królikowski
Słuchanie herbaty – takie określenie nie jest obce miłośnikom tego napoju. Najpierw herbatę budzimy, czyli przepłukujemy ją, a potem możemy jej właśnie posłuchać. Brzmi intrygująco?
Fot. Mateusz Królikowski
Marzy się państwu gorąca herbata z cytryną? Smakuje wyśmienicie, ale czy to na pewno bezpieczne? A czy zielona herbata wychładza? .
Najnowsze
-
22:22
Wielki mecz w finale w Madrycie ! Tytuł dla Igi !
-
21:39
Magiczne ogrody w Muszynie
-
16:12
Park Rodzinny w Muszynie
-
16:10
Kultura na weekend - magazyn filmowy 03.05.2024 | Relacja z 17. Mastercard OFF CAMERA, "Grzyby" i Andrzej Seweryn o świadomości
-
15:50
Seweryn: W najbardziej tragicznych momentach nagle spadają nam gacie z du*y.
-
15:42
Zaginął 65-letni Józef Szymula z Łączan
-
14:51
Kraków: powalony pień uszkodził cztery samochody, jeden z nich pozostaje przygnieciony od kilkudziesięciu godzin