Książka to nie tylko rzecz, to nowe doświadczenia. To spojrzenie na kulturę danego czasu, to mnóstwo informacji - mówiła Dominika w pierwszej części programu opowiadają o swoim bogatym księgozbiorze
- A
- A
- A
O czym mówią nam książki kulinarne?
Światowy Dzień Książki, który co roku przypada 23 kwietnia, to okazja do podsumowań, prezentowania statystyk dotyczących czytelnictwa oraz utyskiwania nad tym dlaczego tak mało czytamy. Według ostatniego badania, statystycznie jedną książkę na rok! W Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o czytaniu z przyjemnością literatury kulinarnej, a składają się na nią zarówno książki kucharskie, z przepisami oraz książki mówiące o jedzeniu w kontekście kultury, tradycji i sztuki. W Przystanku Kulinarnym gościliśmy Jarzynovą, Dominikę Wójciak, szefową kuchni, znaną edukatorkę kulinarną oraz autorkę książek.Czego można nauczyć się z książek kulinarnych i dlaczego nie tylko gotowania. Dominika Wójciak opowiadała o swoich ulubionych książkach, które wprowadzają w świat smaków, pomagają mądrze podróżować. Opowiadała też o tym, jak się pisze własną książkę kulinarną.
"Dlaczego jemy rośliny. Sekrety owoców, warzyw i zbóż". Taką książkę, skierowaną głównie do dzieci polecała nasza przystankowa księgarka Paulina Bandura
Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:05
Co nam zostało w ciele po milionach lat ewolucji?
-
17:53
Czy to już kryzys? Cracovia przegrała kolejne spotkanie
-
16:17
"Ten strajk to nie nasz cel, to konieczność!"
-
16:17
Zespół Pieśni i Tańca "Ziemia Lisiecka" świętuje 10-lecie
-
15:56
Kraków wciąż w drugiej lidze. "Polska nie ma strategii dla miast"
-
15:55
"Sokolice" - reportaż Ewy Szkurłat
-
15:41
W Olkuszu już można jeździć na łyżwach, w Chrzanowie jutro otwarcie sezonu na krytym lodowisku
-
15:23
KSeF bez zaskoczeń — operacyjny playbook dla firm i biur rachunkowych
-
15:15
Wieża imponująca, ale to nadal teren budowy. Niektórzy jednak lekceważą zakaz wejścia
-
14:58
Kolizja trzech aut na autostradzie A-4. Zakończyły się utrudnienia dla kierowców
-
14:42
Od popularnego "ogórka" po unikatowy egzemplarz historycznego taboru krakowskiej komunikacji miejskiej
-
14:28
Weekendowe śniadanie z Radiem Kraków i Piekarnią Rzemieślniczą Piętka!
-
14:13
„Ja też zaczynałam w szkole” – Aleksandra Mirosław otworzyła ściankę wspinaczkową w Nowym Sączu
-
13:34
Mrożone mięso na autostradzie A4? Wysypało się po zderzeniu ciężarówki z dostawczakiem