- A
- A
- A
Żywność GMO jest bezpieczna
Od trzydziestu lat budzi kontrowersje, chociaż zdaniem naukowców GMO nie jest szkodliwe, a opowieści, które rozpowszechniają aktywiści pokroju Jeremiego Rifkina to jedynie sposób na zwiększenie konkurencyjności niektórych produktów. Jeśli obawy przed żywnością genetycznie modyfikowaną są bezzasadne, dlaczego dziewiętnaście krajów Unii Europejskiej, w tym Polska, nie chce mieć na swoim terytorium upraw genetycznie modyfikowanych, a Komisja Europejska zaakceptowała ich decyzje? Z dr-em Pawłem Jedynakiem z Zakładu Fizjologii i Biochemii Roślin UJ rozmawia Anna Piekarczyk.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:32
„Dziewczyna z igłą” Magnusa von Horna z Grand Prix 39. Tarnowskiej Nagrody Filmowej
-
19:38
Zetory, Ursusy, Żuki... Miłośnicy motoryzacji dopisali!
-
17:04
Burze i ulewy nad Polską. Służby w pełnej gotowości
-
16:29
Zmarł prof. Włodzimierz Siedlik - dyrygent od wielu lat związany z Chórem Polskiego Radia
-
15:30
Zimą na "biegówkach", latem na nartorolkach. Rusza tydzień Turbo Czasów, czyli wyzwanie dla każdego!
-
15:22
Muzeum Narodowe w Krakowie z prestiżową Sybillą za czteroczęściowy cykl
-
15:05
Program bezpłatnych konsultacji z hematologami
-
13:13
Zabytkowe traktory i klasyki motoryzacji na zlocie Uniwersytetu Rolniczego
-
12:30
Rodzina to drużyna – zdrowe relacje, zdrowe wybory
-
11:27
Krzysztof Jaxa Kwiatkowski: Wędrując pod znakiem żółtej muszli
-
10:38
Ciężarówka przewożąca płyty granitowe dachowała na tarnowskim odcinku autostrady A4
-
10:30
Festyn integracyjny ...prawie pełnoletni!