- A
- A
- A
Wieczorny gość Radia Kraków o neurogastronomii
Z jaką muzyką, kolorem i kształtem kojarzy nam się smak słodki i gorzki? Czy sposób ułożenia na talerzu ma znaczenie? A ciężar sztućców? To nie tylko pytania związane z kulinariami, ale także z terapią osób cierpiących na utratę zmysłu smaku czy inne schorzenia. Neurogastronomia to nowa, ale bardzo szybko rozwijająca się gałąź wiedzy. W audycji mowa będzie także o łączeniu kawy z czosnkiem, wołowiny z malinami i bananów z pietruszką. Gościem Marzeny Florkowskiej jest dr Joanna Chłopicka z Zakłady Bromatologii Wydziały Farmaceutycznego Collegium Medicum UJ.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:53
Czym jest rekonstrukcja rządu?
-
21:25
Nie żyje 8-latek ranny w wypadku w Spytkowicach
-
20:58
Ekstraklasa rośnie w siłę. Małopolskie kluby zaczynają nowy sezon
-
20:30
Otwarcie ulicy Krakowskiej w Nowym Sączu
-
20:16
Cracovia bije mistrza na jego stadionie
-
19:39
Rekonstrukcja bitwy o Tobruk na Pustyni Błędowskiej. Stu rekonstruktorów w akcji
-
19:01
Renesansowy balkon na wieży Mariackiej odzyskuje dawny blask
-
17:41
Zwycieski Bruk-Bet, Wieczysta z remisem
-
16:56
"Dzieciaki kontra kryzys" i "Podaj dalej" – książki, które budują most między pokoleniami i uczą, że dobro wraca
-
16:48
Nowy odcinek ścieżki wokół Pustyni Błędowskiej już otwarty [ZOBACZ ZDJĘCIA]
-
16:34
Letnie święto animacji w Krakowie
-
22:30
Karczmy na lodzie i sarmacki horror, czyli wokół "Krzywdy" Pawła Rzewuskiego