Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:01
Wymęczona wygrana z Litwą na początek eliminacji do Mistrzostw Świata 2026
-
22:14
Znamy kandydatów na dyrektora MOCAKu
-
22:00
Zamach stanu z udziałem... 101-letniego generała. Co się stało w Rumunii?
-
18:29
Pryszczyca na Słowacji: Polska zakazuje importu m.in. mięsa i mleka
-
18:03
Rektor UKEN w ogniu krytyki. Prof. Hartman: To była ideologiczna czystka inspirowana przez Kościół i prawicę
-
17:13
Brakuje pryszniców, szatni i miejsca do ćwiczeń. Uczniowie SP 32 nadal bez sali gimnastycznej z prawdziwego zdarzenia
-
16:58
Awaria na stacji Kraków Główny. Utrudnienia dla pasażerów
-
16:31
Jan Elantkowski - "na fokach" ... do Cortina d'Ampezzo
-
16:30
Magiczne lustro, wcześniejsze otwarcie i więcej wydarzeń – rusza sezon na zamku w Muszynie
-
16:04
Kosmiczne znalezisko w Polsce: jeden z fragmentów meteorytu można zobaczyć w Krakowie