Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:57
Pożar domu i budynku gospodarczego w Skomielnej Czarnej koło Myślenic
-
10:52
Tragedia pod Tarnowem. Znaleziono zwłoki kobiety
-
10:16
Za chwilę sianokosy. A tymczasem...
-
09:47
Nowy rekord liczby przejazdów tunelem na Zakopiance
-
09:32
Kolejne zapadlisko w centrum Olkusza?
-
09:29
Arkadiusz Mularczyk o protestach wyborczych: "To kabaret nakręcany przez Romana Giertycha"
-
07:40
Hakerzy przejęli 16 miliardów haseł – czy mamy powody do paniki?
-
07:09
Międzynarodowe Małopolskie Spotkania z Folklorem: Myślenice ogłaszają nowy program
-
06:52
Gorący start tygodnia w Małopolsce
-
06:10
Aktualności Komunikacyjne 23.06
-
21:21
Nowa kładka na Wiśle rośnie. We wtorek bulwarem nie przejdziemy
-
21:05
Natręctwa, obsesje i kompulsje, czyli zaburzenie obsesyjno - kompulsywne