Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny i Portugalia do zjedzenia

W sobotnim Przystanku Kulinarnym zabraliśmy Państwa w podróż po słonecznej Portugalii. A wszystko za sprawą pięknie wydanej, pachnacej słońcem i portugalskimi przysmakami książki "Portugalia do zjedzenia". Jej autor Bartek Kieżun był gościem programu.

Bartek Kieżun opowiadał czym pachnie i smakuje Portugalia, co było jego największym odkryciem i największym zaskoczeniem w portugalskiej kuchni. Była też mowa o ...świńskich uszach.

Po podróży po Portugalii wpadliśmy na chwilę do Krakowa, na Plac Handelka, nowego miejsca dla miłośników dobrych, lokalnych i regionalnych produktów. Miejsca, które podobnie jak rozpoczynający się w tym tygodniu Restaurant Week - ogólnopolski festiwal restauracyjny wyznaje ideę nie marnowania. O inicjatywach Placu Handelka opowiadała Anna Palich… specjalistka od oganizacji różnych przedsięwzięć w krakowskim Handelku.

Ostatnim przystankiem w naszym programie była...Japonia. Zabrała nas tam Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię