Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym była też kulinarna propozycja książkowa od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem. Tym razem o ...naparach.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i octy żywe
Mówi się o nich, że to najlepsze naturalne probiotyki. Bohaterami sobotniego programu Przystanek Kulinarny były octy żywe. Czym są, czym różnią się od tego zwykłego, czy naprawdę mają różne smaki, ile trwa ich produkcja i jak je stosować. Na te wszystkie pytania i wiele innych odpowiadała Urszula Gacek, pomysłodawczyni manufaktury Octovnia - w której własnoręcznie takie właśnie octy wytwarza. Tłumaczyła też, czym jest matka octowa, jakie octy żywe mają zdrowotne właściwości i jak je stosować, a także, że kropelka octu w psiej misce nie zawadzi.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:25
Nocne działania w Krakowie. 107 mandatów, 87 pouczeń i 7 wniosków do sądu o ukaranie
-
12:04
Groźny wypadek z udziałem motocykla na obwodnicy Krakowa
-
11:51
Oszukał mieszkankę Wieliczki, pieniądze wypłacił w Piekarach Śląskich. Rozpoznajesz go? ZDJĘCIA
-
11:10
Księżyc w pełni nad Tatrami
-
10:31
Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień (KCTU) zostało utworzone w 2000 r.
-
10:17
Zwierzęta i ludzie...Czy i kiedy może być groźnie?
-
09:57
Co dalej z krynicką porodówką? Rada społeczna szpitala powiatowego za likwidacją
-
09:23
Linia zastępcza 704 została wydłużona. Dojedzie do Dworca Głównego
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor
-
07:51
Ekstraklasa piłkarska - Bruk-Bet pokonał Omonię w sparingu