Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny i octy żywe

Mówi się o nich, że to najlepsze naturalne probiotyki. Bohaterami sobotniego programu Przystanek Kulinarny były octy żywe. Czym są, czym różnią się od tego zwykłego, czy naprawdę mają różne smaki, ile trwa ich produkcja i jak je stosować. Na te wszystkie pytania i wiele innych odpowiadała Urszula Gacek, pomysłodawczyni manufaktury Octovnia - w której własnoręcznie takie właśnie octy wytwarza. Tłumaczyła też, czym jest matka octowa, jakie octy żywe mają zdrowotne właściwości i jak je stosować, a także, że kropelka octu w psiej misce nie zawadzi.

Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym była też kulinarna propozycja książkowa od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem. Tym razem o ...naparach.

Źródło: Radio Kraków
Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię