Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny luksusowo, roślinnie i regionalnie

Gośćmi sobotniego Przystanka Kulinarnego byli laureaci eliminacji najbardziej prestiżowego konkursu świata Bocuse D'or - szef kuchni krakowskiej restauracji Szara Gęś Michał Stężalski wraz ze swym zespołem w osobie Wiktora Witkosia. Wspominali emocje jakie towarzyszły im podczas tych kulinarnych igrzysk, mówili o tym przy jakiej muzyce im się najlepiej gotuje, ale także o coraz wyraźniejszym roślinnym trendzie w kuchni i o tym jak kulinarne kreowanie rzeczywistości wpływa na postrzeganie kuchni i jedzenia przez ludzi.

O tym jak kuchnia roślinna rośnie w siłę i jaką może nam w najbliższym czasie zgotować rewolucję na talerzach, a także o jedzeniowych prezentach na  święta rozmawialiśmy z Ksią Pilitowską - restauratorką, miejską aktywistką i..wegetarianką od 25 lat.

Nie zabrakło również wyjątkowo smakowitej propozycji książkowej, rekomendowanej jak zwykle przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię